22/07/2019 22/07/2019 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν του πυροβολισμού του Ελληνοαυστραλού 16χρονου νέου Άλεξ Γατή από την Αδελαΐδα δήλωσε τα εξής: «Με πόνο ψυχής πληροφορήθηκα το γεγονός του πυροβολισμού του Ελληνοαυστραλού 16χρονου νέου Άλεξ Γατή από την Αδελαΐδα. Σπεύδω να εκφράσω τη θλίψη μου για το γεγονός αυτό και...
22 Ιουλίου, 2019 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2019 - 17:41

“Η βία δεν εκφράζει το πνεύμα της πολιτισμένης Αυστραλίας”

Διαδώστε:
“Η βία δεν εκφράζει το πνεύμα της πολιτισμένης Αυστραλίας”

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν του πυροβολισμού του Ελληνοαυστραλού 16χρονου νέου Άλεξ Γατή από την Αδελαΐδα δήλωσε τα εξής: «Με πόνο ψυχής πληροφορήθηκα το γεγονός του πυροβολισμού του Ελληνοαυστραλού 16χρονου νέου Άλεξ Γατή από την Αδελαΐδα. Σπεύδω να εκφράσω τη θλίψη μου για το γεγονός αυτό και την συμπάθειά μου στον αγαπητό μας Άλεξ Γατή και στην οικογένειά του.

Διαβιβάζω παράλληλα την πατρική και στοργική συμπάθεια του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου. Λυπούμαι γι’  αυτό το οποίο συνέβη. Η βία δεν εκφράζει το πνεύμα της πολιτισμένης μας Αυστραλίας. Η βία δεν μπορεί να επευλογηθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αδελαΐδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, με τον οποίο αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικώς, εξουσιοδοτήθηκε να επισκεφθεί τον ήδη νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση νέο, προκειμένου να μας ενημερώσει υπεύθυνα για την εξέλιξη της υγείας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Χριστός και η Παναγία θα βοηθήσουν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων