30/09/2019 30/09/2019 Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Literacy Planet’s Word Mania κατέκτησαν τα παιδιά του Γυμνασίου του Ελληνορθόδοξου Σχολείου του Αγίου Ανδρέα στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό Αλφαβητισμού Λέξεων του Πλανήτη μας (στην αγγλική γλώσσα) όπου έλαβαν μέρος γυμνασιόπαιδα από σχολεία της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, μέσω του διαδικτύου. Στον διαγωνισμό αυτό δίνεται...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:37

Διάκριση για το Ελληνόρθοδοξο Σχολείο της Πέρθης

Διαδώστε:
Διάκριση για το Ελληνόρθοδοξο Σχολείο της Πέρθης

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Literacy Planet’s Word Mania κατέκτησαν τα παιδιά του Γυμνασίου του Ελληνορθόδοξου Σχολείου του Αγίου Ανδρέα στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό Αλφαβητισμού Λέξεων του Πλανήτη μας (στην αγγλική γλώσσα) όπου έλαβαν μέρος γυμνασιόπαιδα από σχολεία της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, μέσω του διαδικτύου.

Στον διαγωνισμό αυτό δίνεται στα παιδιά μια λέξη και εκείνα καλούνται χρησιμοποιώντας τις ετυμολογικές τους γνώσεις, να δημιουργήσουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούν, ενώ κερδίζουν αυτά με τις περισσότερες αριθμητικά λέξεις.

Ο διευθυντής του Ελληνορθόδοξου σχολείου του Αγίου Ανδρέα, Craig Monaghan δήλωσε ότι ήταν πραγματικά μια εντυπωσιακή νίκη λαμβάνοντας υπόψη το μικρό αριθμό των μαθητών του σχολείου. Από το σχολείο του Αγίου Ανδρέα, έλαβαν μέρος μόνο 19 παιδιά ενώ τα άλλα σχολεία έχουν εκατοντάδες μαθητές που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν.

Ο κ. Monaghan εξήρε την αγωνιστικότητα και αφοσίωση των παιδιών (ο διαγωνισμός έγινε Παρασκευή βράδυ) και σημείωσε ότι η νίκη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψη την πολυπολιτισμική δομή του σχολείου, όπου για πολλά παιδιά δεν έχουν αγγλική προέλευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων