26/01/2021 26/01/2021 “Συνιστά ευλογία να ζει κανείς σε μια κοινωνία ανοιχτή, δημοκρατική, πολυπολιτισμική, σε ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης”, σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Εθνική Ημέρα της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια ημέρα που ενδείκνυται, όπως επισημαίνει, “για να εορτάσουμε αυτήν τη σημαντική κατάκτηση της αυστραλιανής...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2021 - 8:58

“Είναι ευλογία να ζεις σε μια κοινωνία ανοιχτή”

Διαδώστε:
“Είναι ευλογία να ζεις σε μια κοινωνία ανοιχτή”

“Συνιστά ευλογία να ζει κανείς σε μια κοινωνία ανοιχτή, δημοκρατική, πολυπολιτισμική, σε ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης”, σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Εθνική Ημέρα της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια ημέρα που ενδείκνυται, όπως επισημαίνει, “για να εορτάσουμε αυτήν τη σημαντική κατάκτηση της αυστραλιανής κοινωνίας”.

“Ταυτόχρονα, προσφέρεται ως ευκαιρία για να γυρίσουμε το βλέμμα μας με θάρρος προς το παρελθόν, να προβληματιστούμε και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα”, υπογραμμίζει ακόμη ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, ενώ, παρατηρώντας πως “τα λάθη και οι αδικίες δεν απουσιάζουν από κανενός λαού την ιστορία”, τονίζει πως “η ουσία βρίσκεται στην αναγνώρισή τους, στην παραδοχή και στη διαρκή μέριμνα για την αποκατάστασή τους”.

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου
για την Ημέρα της Αυστραλίας

Από της αφίξεώς μου στην Αυστραλία, τον Ιούνιο του 2019, δεν έχω πάψει στιγμή να δοξάζω και να ευγνωμονώ τον Θεό που οδήγησε τα βήματά μου σε ετούτη την ευλογημένη γη.
Το έχω δηλώσει, το επαναλαμβάνω και το εννοώ απόλυτα. Και κάθε ημέρα που περνάει το συνειδητοποιώ ολοένα και βαθύτερα: Συνιστά πράγματι ευλογία να ζει κανείς σε μια κοινωνία ανοιχτή, δημοκρατική, πολυπολιτισμική, σε ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης. Και η σημερινή ημέρα ενδείκνυται, εκτιμώ, για να εορτάσουμε αυτήν τη σημαντική κατάκτηση της αυστραλιανής κοινωνίας, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική συνεισφορά όλων των μελών της – από τους αυτόχθονες, Πρώτους Κατοίκους της Αυστραλίας, μέχρι και τους μετανάστες των τελευταίων δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών μας Ελλήνων οι οποίοι εδώ στους Αντίποδες έχουν αποκτήσει τη δεύτερη πατρίδα τους.
Ταυτόχρονα, προσφέρεται ως ευκαιρία για να γυρίσουμε το βλέμμα μας με θάρρος προς το παρελθόν, να προβληματιστούμε και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα. Εξάλλου, τα λάθη και οι αδικίες δεν απουσιάζουν από κανενός λαού την ιστορία. Η ουσία, όμως, βρίσκεται στην αναγνώρισή τους, στην παραδοχή και στη διαρκή μέριμνα για την αποκατάστασή τους.
Υπό αυτήν την έννοια, σήμερα μπορούμε να εορτάζουμε την Εθνική Ημέρα της Αυστραλίας με τη βεβαιότητα ότι οδεύουμε στο σωστό μονοπάτι. Με υπερηφάνεια για όσα έχουμε ήδη πετύχει, εμπνεόμαστε και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για περισσότερη αγάπη, περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ενότητα και συμπόρευση.
Happy Australia Day!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων