12/07/2020 12/07/2020 Σήμερα Κυριακή, 12 Ιουλίου, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στο προάστιο Thornleigh του Σύδνεϋ και ιερούργησε, για πρώτη φορά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, όπου εξομολογήθηκε στους πιστούς περιστατικά που είχε από τις συναντήσεις του με τον Άγιο Παΐσιο. ...
12 Ιουλίου, 2020 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 14:57

Εόρτασαν τον Άγιο Παΐσιο στο Σίδνει

Διαδώστε:
Εόρτασαν τον Άγιο Παΐσιο στο Σίδνει

Σήμερα Κυριακή, 12 Ιουλίου, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στο προάστιο Thornleigh του Σύδνεϋ και ιερούργησε, για πρώτη φορά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, όπου εξομολογήθηκε στους πιστούς περιστατικά που είχε από τις συναντήσεις του με τον Άγιο Παΐσιο. 

Οι πιστοί επιφύλαξαν εγκάρδιο καλωσόρισμα στον Ποιμενάρχη τους, ενώ ο Ιερατικώς Προϊστάμενος, π. Ανδρέας Ιωάννου, μίλησε με πολλή αγάπη και σεβασμό για τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε έναν σταυρό ως δώρο εκ μέρους όλης της ενορίας. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή, ενώ υποσχέθηκε ότι θα τοποθετήσει τον σταυρό στο γραφείο του, ώστε να θυμάται καθημερινά τους ανθρώπους της μικρής αυτής, αλλά δυναμικής ενορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον οποίο είχε την ευλογία να γνωρίσει προσωπικά, να συναντηθεί πολλάκις μαζί του και να δεχθεί τις πολύτιμες συμβουλές του. Θυμήθηκε, μεταξύ άλλων, και μοιράστηκε με τους πιστούς τον λόγο «Εσύ δε θα πεθάνεις στην Ελλάδα», που του είχε πει αρκετά χρόνια πριν ο γέρων Παΐσιος. «Όταν μου το είπε, εγώ παραξενεύτηκα», σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος, «γιατί δεν είχα ποτέ στο νου μου ότι θα έφευγα από την Ελλάδα κι ότι θα έφτανα εδώ».

Έκτοτε, αυτός ο λόγος του γέροντος Παϊσίου επανερχόταν συχνά στη μνήμη του Σεβασμιωτάτου. Όπως αποκάλυψε συγκινημένος, το ίδιο συνέβη και πριν από έναν περίπου χρόνο, καθώς έφτανε για πρώτη φορά στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας: «Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο, το πρώτο πράγμα που είπα, ήταν ότι θα πεθάνω εδώ. Γιατί ήταν σα να άκουγα τη φωνή του πατρός Παϊσίου τότε. Σα να μίλησε και σα να μου έλεγε ότι “αυτό εννοούσα όταν σου είπα ότι εσύ δε θα πεθάνεις στην Ελλάδα”».

Ο Αρχιεπίσκοπος περιέγραψε ακόμη ένα πιο ευχάριστο και εύθυμο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα ενώπιόν του, σε μια από τις πολλές φορές που βρέθηκε κοντά στον γέροντα Παϊσιο. Όπως εξήγησε, είχαν επισκεφθεί τον γέροντα 5-6 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, οι οποίοι τον ρωτούσαν για το μέλλον τους, για την οικογενειακή τους ζωή και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Εκείνος τούς τόνιζε ότι προέχει να αγαπούν τον Χριστό και την Εκκλησία, όμως οι νέοι φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονταν να ακούσουν πνευματικά λόγια.

Επέμεναν να ακούσουν για το μέλλον: «Εμείς ήρθαμε εδώ να μας κάνεις ένα θαύμα, γιατί έχουμε ακούσει από πολλούς ότι κάνεις και θαύματα. Να μας κάνεις, λοιπόν, κι εμάς ένα θαύμα, για να δούμε και να πειστούμε. Και μετά να μας πεις για τον Χριστό και την Εκκλησία». Τότε, ο γέρων Παΐσιος μπήκε μέσα στο κελί του, πήρε ένα τσεκούρι, βγήκε πάλι έξω και είπε στους φοιτητές: «Θα σας κόψω τα κεφάλια και μετά θα κάνω θαύμα για να τα ξανακολλήσω». Κι ενώ εκείνοι «πάγωσαν» στο άκουσμα αυτής της κουβέντας, ο γέροντας συνέχισε στο ίδιο πνεύμα: «Μόνο, σταθείτε στη σειρά, να μην μπερδευτώ μετά και κολλήσω άλλο κεφάλι σε άλλο σώμα»…

Παίρνοντας αφορμή από το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Αρχιεπίσκοπος διέκρινε ότι «ο πατήρ Παΐσιος δεν ήτανε μόνο Άγιος που είχε τη χάρη του Θεού, αλλά ήταν και πολύ έξυπνος». Κλείνοντας δε την ομιλία του, παρακάλεσε τους πιστούς να επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος είχε επισκεφτεί και την Αυστραλία, γιατί, όπως υπογράμμισε, «είναι όντως ένας μεγάλος Άγιος, ο οποίος είχε απευθείας επικοινωνία με τον Θεό και με τους Αγίους».

Διαβάστε εδώ το βίο του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων