23/09/2023 23/09/2023 Δια της τελέσεως Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023, η επίσημη υποδοχή των προσκεκλημένων εκ του εξωτερικού Αρχιερέων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Της Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας κ.κ....
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 17:01

Επίσημη υποδοχή Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Αρχιερέων εξ Ελλάδος στον Καθεδρικό Ναό στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Επίσημη υποδοχή Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Αρχιερέων εξ Ελλάδος στον Καθεδρικό Ναό στο Σύδνεϋ

Δια της τελέσεως Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023, η επίσημη υποδοχή των προσκεκλημένων εκ του εξωτερικού Αρχιερέων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Της Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας κ.κ. Νικήτας, ο οποίος εκπροσωπεί στις εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ παρέστησαν και οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς: Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος

Θερμό αδελφικό καλωσόρισμα απηύθυνε προς όλους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, εκφράζοντας την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην επικείμενη Κληρικολαϊκή Συνέλευση.

«Θέλω να σας καλωσορίσω εκ μέρους των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, του ευαγούς Κλήρου και του ευσεβεστάτου ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας, για τον κόπο στον οποίο υποβληθήκατε και να ευχηθώ η παραμονή σας εδώ να είναι ευλογημένη, προς δόξα του Θεού και της Αγίας μας Εκκλησίας. Εύχομαι τα έτη σας να είναι πολλά, ευλογημένα και υγιεινά, για να συνεχίσετε όλοι σας να ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας και να δίδετε τη μαρτυρία του Χριστού με τον λόγο σας, αλλά κυρίως με τη ζωή σας, όπως όλοι σας το πράττετε στις ευλογημένες επαρχίες που σας έχει τάξει ο Θεός», ανάφερε εισαγωγικά, κατά την προσφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος.

Αντιφωνώντας ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλη Βρεταννίας κ.κ. Νικήτας, δήλωσε καταρχάς ευγνώμων για τη θερμή φιλοξενία που έχει βιώσει μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, ενώ μετέφερε και την αγάπη της Μητρός Εκκλησίας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της πέμπτης ηπείρου. «Ήρθα από μακριά για να είμαι εδώ, δίπλα σας, να με αγκαλιάσει η αγάπη σας, αλλά και να δω από κοντά το έργο σας. Όχι για να ενημερώσω το Πατριαρχείο, αλλά περισσότερο για να καταλάβετε εσείς εδώ την αγάπη του σεπτού Οικουμενικού Κέντρου και της Μητρός Εκκλησίας μας», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικήτας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Εκκλησία της Αυστραλίας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Μακαρίου, επιτελεί θεάρεστο έργο και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις πολλαπλές προκλήσεις των καιρών. Και τούτο διότι «όπου υπάρχει αγάπη, εκεί βρίσκεται και ο Χριστός, ο οποίος ευλογεί τα έργα μας», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.  

Σημειώνεται ότι παρόντες κατά τη Δοξολογία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Σινώπης κ. Σιλουανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Κληρικοί και μέλη μοναστικών αδελφοτήτων, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και πολλοί πιστοί.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων