07/01/2020 07/01/2020 Tα 40 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε με την έναρξη του 2020 η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Πάνω από 500 Κρητικοί και φίλοι των Κρητών από όλα τα μήκη και πλάτη της Ωκεανίας παραβρέθηκαν στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Αδελαΐδας, στο 40ο Συνέδριο των Κρητών, 2 με 6 Ιανουαρίου, φιλοξενούμενοι του...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2020 - 8:28

Επίτιμο μέλος της Κρητικής Ομοσπονδίας o Αρχιεπ. Μακάριος

Διαδώστε:
Επίτιμο μέλος της Κρητικής Ομοσπονδίας o Αρχιεπ. Μακάριος

Tα 40 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε με την έναρξη του 2020 η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Πάνω από 500 Κρητικοί και φίλοι των Κρητών από όλα τα μήκη και πλάτη της Ωκεανίας παραβρέθηκαν στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Αδελαΐδας, στο 40ο Συνέδριο των Κρητών, 2 με 6 Ιανουαρίου, φιλοξενούμενοι του Συνδέσμου Κρητών Νότιας Αυστραλίας.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Επίσκοποι κ. Παύλος και Σιλουάν, ο αρχιδιάκονος Αθηναγόρας, και άλλοι ιερείς, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαίδα κ. Γιώργος Ψιάχας με την σύζυγό του και πολλοί άλλοι.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης  παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο μια εικόνα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων εκ Μελάμπων Κρήτης ως δώρο αφού τα κρητικά Σωματεία της Αυστραλίας ομόφωνα τον ανακήρυξαν επίτιμο μέλος.

Οι σύνεδροι εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου κ. Μακαρίου και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανακοινώθηκε από την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας δωρεά 5000 δολαρίων προς τον έρανο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τους πυρόπληκτους.

Τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας και, συγκεκριμένα, οι Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και Περιχώρων, Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας, Κρητική Αδελφότητα Κουίνσλαντ, Κρητική Αδελφότητα Τασμανίας, Σύνδεσμος Κρητών Νότιας Αυστραλίας και Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, συγκεντρώθηκαν και συνεόρτασαν για πέντε μέρες. Το Συνέδριο αυτό ήταν ιστορικό διότι είχαν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε στην Αδελαίδα το 2008.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας απαρτίζουν οι Ηρακλής Κασελάκης, α’ αντιπρόεδρος (Μπρίσμπαν), Μαρία Λαγουδάκη, β’ αντιπρόεδρος (Σίδνεϊ), Μανώλης Βανταράκης, γενικός γραμματέας (Μελβούρνη), Άννα Ψαράκη (Μελβούρνη), Μαρία Ρισσάκη, Ταμίας (Μελβούρνη), Γιώργος Καθεκλάκης (Καμπέρα), Παντελής Φριδάκης (Αδελαΐδα), Βίκη Καλογεροπουλου (Τασμάνια), Μανώλης Γερογιαννάκης (Περθ) και Σταμάτης Νικητόπουλος (Νέα Ζηλανδία).

Με πληροφορίες από το neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων