28/06/2019 28/06/2019 Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την αυριανή ενθρόνιση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Η ενθρόνιση θα γίνει στις 11 τοπική ώρα ( 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος ) στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ. Για το λόγο αυτό πολλοί Ιεράρχες έχουν καταφτάσει στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες για να...
28 Ιουνίου, 2019 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 12:06

Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας έτοιμος για την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη κ. Μακαρίου. Πλήθος Ιεραρχών στην τελετή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας  έτοιμος για την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη κ. Μακαρίου. Πλήθος Ιεραρχών στην τελετή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την αυριανή ενθρόνιση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Η ενθρόνιση θα γίνει στις 11 τοπική ώρα ( 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος ) στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ.

Για το λόγο αυτό πολλοί Ιεράρχες έχουν καταφτάσει στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες για να παραστούν στην τελετή της ενθρόνισης.

Μεταξύ αυτών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τους καλωσόρισε όλους με εγκάρδια λόγια και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενθρόνιση του.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

Εκτός των παρεπιδημούντων Αρχιερέων και Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, θα παρίστανται κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου.

Το “παρών” θα δώσει η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.

Βίντεο από το καλωσόρισμα στον Μητρ. Αρκαλοχωρίου και τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Βίντεο από την υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής:

Βίντεο από την υποδοχή του Πανιερ. Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων