19/06/2020 19/06/2020 Τη στήριξη της Ομογένειας δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, μετά τα δημοσιεύματα αναφορικά με την αγορά ακινήτου στο Σίδνεϊ. Χαρακτηριστικό είναι σημερινό δημοσίευμα του μεγάλου ομογενειακού μέσου neoskosmos.com το οποίο αναφέρει ότι “ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου αφύπνισε την ομογένεια που δραστηριοποιήθηκε για να τον στηρίξει”. Ο «Νέος Κόσμος»...
19 Ιουνίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2020 - 8:29

Η Αυστραλία στηρίζει τον Αρχιεπ. Μακάριο

Διαδώστε:
Η Αυστραλία στηρίζει τον Αρχιεπ. Μακάριο

Τη στήριξη της Ομογένειας δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, μετά τα δημοσιεύματα αναφορικά με την αγορά ακινήτου στο Σίδνεϊ.

Χαρακτηριστικό είναι σημερινό δημοσίευμα του μεγάλου ομογενειακού μέσου neoskosmos.com το οποίο αναφέρει ότι “ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου αφύπνισε την ομογένεια που δραστηριοποιήθηκε για να τον στηρίξει”.

Ο «Νέος Κόσμος» έλαβε άρθρα από πανεπιστημιακούς αλλά και ανακοινώσεις φορέων που εκφράζουν την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου: “Το ίδιο πράττουν και πολλοί ομογενείς που επικοινωνούν μαζί μας ή με σχόλια τους σε διάφορες αναρτήσεις” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου παρέχει με επιστολή της και η Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Εκ μέρους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας καταδικάζουμε τα δυσφημιστικά, άδικα και ανακριβή σχόλια που μεταδίδονται ανεύθυνα και κακόβουλα από διάφορα (κυρίως ελλαδικά) μέσα ενημέρωσης με στόχο το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. κ. Μακάριο. Δεν το επιτρέπει η συνείδησή μας να μείνουμε αδρανείς αμέτοχοι και σιωπηλοί αυτές τις ώρες που η Εκκλησία στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου δοκιμάζεται και βάλλεται.

Στηρίζουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ενάρετο ποιμενάρχη της τοπικής μας Εκκλησίας. Είμαστε δίπλα του χωρίς να μας επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που γράφονται και ακούγονται.
Εμπιστευόμαστε απόλυτα το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος ως χρυσός εν χωνευτηρίω υπομένει σιωπηλά τα χτυπήματα που πλήττουν τον ίδιο αλλά και όλο το σώμα της Εκκλησίας. Αδυνατούμε να αποδεχθούμε τα σχόλια που έχουν γίνει με αφορμή την αγορά ακινήτου από το Consolidated Trust της Ιεράς
Αρχιεπισκοπής. Διαπιστώνουμε ότι μάλλον η ζηλοφθονία από τη μια και η μισαλλοδοξία από την άλλη είναι η πηγή του κακού. Καλούμε όσους τυχόν έχουν επηρεαστεί από το θόρυβο να επιδείξουν υπομονή και να μην βιαστούν να βγάλουν Συμπεράσματα.

Πριν από ένα περίπου χρόνο υποδεχθήκαμε τον νέο εκλεγμένο Αρχιεπίσκοπό μας. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Ηταν μία θεόπνευστη απόφαση. Κερδίσαμε έναν άξιο ηγέτη, διαπιστώσαμε μέσα από τα έργα του ότι μας καθοδηγεί ένας γνήσιος φορέας της αγιοπατερικής ορθόδοξης παράδοσης, εργατικός, φιλόπονος, ευσεβής που τελεί το διακόνημά του με φόβο Θεού. Βλέπουμε τον πόθο του να εξέλθει “ο φθόγγος των Αγίων Αποστόλων στα πέρατα της Οικουμένης”

Εν μέσω μίας εποχής που χαρακτηρίζεται από παθητικότητα και φόβο για το αύριο, ο Σεβασμιώτατος επιστράτευσε την οξυδέρκεια και την δημιουργικότητα του για μια Εκκλησία που μεριμνά, που δημιουργεί και που τολμά. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που είναι δική του πρωτοβουλία και μέριμνα, αποτελεί ένα από τα πολλά δείγματα Αποφασιστικότητας και εργατικότητας που διακρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας με το μήνυμα ότι στεκόμαστε δίπλα στον σεπτό, εργατικό και αφοσιωμένο Ποιμενάρχης μας συνοδοιπόροι και συγκυρηναίοι.

Συσταυρωνόμαστε για να συν-αναστηθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας απαντά για την αγορά ακινήτου
Ανοικτή επιστολή στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων