09/06/2020 09/06/2020 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, αναμένεται να λειτουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στις 11 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, και άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας...
09 Ιουνίου, 2020 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 9:22

Η Αυστραλία τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Η Αυστραλία τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, αναμένεται να λειτουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στις 11 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, και άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Τα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου θα τιμήσουν και οι Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ως εξής:
– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό “Άξιον Εστί” Northcote, μαζί με τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Northcote Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο Βασιλόπουλο.

– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Gold Coast.

– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης.

– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Glenelg.

Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα θα είναι και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Παύλος.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, οι πιστοί παρακαλούνται να σεβαστούν τον αριθμό μετεχόντων στη λατρεία ανά Πολιτεία. Η Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα μεταδοθεί ζωντανά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων