12/12/2020 12/12/2020 Σε χαρμόσυνο κλίμα εορτάστηκε στη Μελβούρνη η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, στο προάστιο Clayton, όπου το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2020, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, πλαισιούμενου...
12 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 21:34

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μελβούρνη

Σε χαρμόσυνο κλίμα εορτάστηκε στη Μελβούρνη η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, στο προάστιο Clayton, όπου το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2020, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, πλαισιούμενου από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευμένιο Βασιλόπουλο, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, π. Γεωργίου Αθανασιάδη, και από άλλους ιερείς της Μελβούρνης.

Μετά από το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε εορταστικό γεύμα στο παρακείμενο Κοινοτικό Κέντρο της Ενορίας.

 

 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Παρών στην εκκλησία ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, ο οποίος, ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του, τιμήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, απένειμε στον κ. Μιχαλόπουλο τιμητικό δίπλωμα, καθώς και τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, σε ένδειξη αναγνώρισης της ευσυνειδησίας και της αφοσίωσης του απερχόμενου Γενικού Προξένου προς την Εκκλησία και προς τα ιδεώδη του Γένους.

Ο κ. Μιχαλόπουλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του, ενώ υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας και της ενότητας στους κόλπους της Ομογένειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ – Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Να γίνουμε απλοί στη ζωή μας»

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων