05/02/2019 05/02/2019 Οι Αρκάδες πιστοί στις πατροπαράδοτες, πατριωτικές και θρησκευτικές παραδόσεις, ετέλεσαν Μνημόσυνο στην μνήμη και τιμή του ήρωα της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιερό Ναό Άξιον Εστίν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Παρά την αντιξοότητα της αφόρητης υψηλής θερμοκρασίας της ημέρας στο γεγονός παρευρέθησαν πολλά μέλη των Αρκαδικών Συλλόγων με τους φίλους των όπου...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:43

Η Μελβούρνη τιμά τον Θ. Κολοκοτρώνη

Διαδώστε:
Η Μελβούρνη τιμά τον Θ. Κολοκοτρώνη

Οι Αρκάδες πιστοί στις πατροπαράδοτες, πατριωτικές και θρησκευτικές παραδόσεις, ετέλεσαν Μνημόσυνο στην μνήμη και τιμή του ήρωα της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιερό Ναό Άξιον Εστίν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.
Παρά την αντιξοότητα της αφόρητης υψηλής θερμοκρασίας της ημέρας στο γεγονός παρευρέθησαν πολλά μέλη των Αρκαδικών Συλλόγων με τους φίλους των όπου μετά την Δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κύριο Δημήτριο Μηχαλόπουλο και από αντιπροσώπους των Δ. Σ. πολλών Αρκαδικών Οργανισμών.
Στην συνέχεια παρετέθη γεύμα στην αίθουσα δεξιώσεων του Παναρκαδικού Συλλόγου «Ο Κολοκοτρώνης» στο 570 Victoria St., North Melbourne.

Τους παρευρισκόμενους καλοσώρισε η Πρόεδρος κ. Χρύσα Κανατά, η οποία με εύγλωτο τρόπο αναφέρθηκε στις συνθήκες της γέννησης του Θ. Κολοκοτρώνη, στα κατωρθώματά του καθώς και στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.
«Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου, 1770, την Δευτέρα της Λαμπρής σε ένα βούνο που το έλεγαν Ραμαβούνι, της παλαιάς Μεσσηνίας κάτω από ένα δένδρο ελεύθερος, όπως γεννιώνται και τα πουλιά.
Γεννήθηκε έτσι γιατί η μάνα του είχε διαφύγει κυνηγημένη από το Λιμποβίση για να γλυτώσει από τους Τούρκους που είχαν θεριέψει λόγω αποτυχίας της Επανάστασης του Ορλώφ που είχαν κάνει οι Ελληνες το 1770 κατά των Τούρκων.

Ο Θ. Κολοκοτρώνης άφησε τούτη την ζωή και πέρασε στην άλλη στις 4 Θεβρουαρίου στις 11 π.μ. το 1843 σε ηλικία 73 ετών.

Εχουν περάσει 176 χρόνια από τότε που ο μεγάλος εμπνευστής της Ελευθερίας των Ελλήνων, ο πατέρας του νεώτερου Ελληνικού Εθνους, ο Γέρος του Μωριά, έφυγε από την ζωή ήρεμος, χαρούμενος και δοξασμένος, στο σπίτι του στην Αθήνα.
… Και πριν βγάλει την τελευταία του πνοή είπε τα στερνά του λόγια στον γυιό του Γενναίο –
«Σου αφήνω τόσους φίλους, όσα φύλλα έχουν τα κλαριά και φρόντισε να τους φυλάξεις,» και στις 11 η ώρα το πρωί έφυγε οριστικά από τη ζωή.
Η είδηση του θανάτου του Γέρου συγκίνησε το Πανελλήνιο. Πλήθος κόσμου πήγαν στο σπίτι να δουν το θρυλικό Κολοκοτρώνη για τελευταία φορά στο νεκρικό κρεβάτι του.
Με πηγαίο και αυθόρμητο μοιρολόγι, μοιρολογούν οι γυναίκες του λαού που πήραν μέρος στην επανάσταση.
Εν μέσω δακρύων του Γίγαντα του Μοριά…
-Σε κλαίνε χώρες και χωριά
-Σε κλαίνε Βιλαέτια
-Σε κλαίει και η Ντροπολιτσά
-Μαζί με την Αθήνα.
Αρχικώς ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ετάφη το πρώτο νεκροταφείο των Αθηνών. Σήμερα τα οστά του μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη και βρίσκονται τοποθετημένα στο μνημείο των Προκρίτων στην πλατεία Άρεως.»
Η ζωή του Κολοκοτρώνη ήταν ένας συνεχής αγώνας για την ελευθερία της πατρίδας. Μας άφησε γεγονότα και νίκες που λάμπουν στην ιστορία του Ελληνικού γένους. Εμείς σήμερα στεκόμαστε ευλαβικά μπροστά στην μνήμη του και αναλογιζόμαστε μερικά από τα πιό ένδοξα επιτεύματά του και τα μηνύματα που βγαίνουν από την ζωή και τα έργα του και την σημασία που έχουν για την δική μας ζωή.

Πηγή: neoskosmos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων