26/05/2020 26/05/2020 Τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το Προξενείο της Ελλάδας στην Πέρθη τίμησαν την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στο Μνημείο Πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Kings Park της Πέρθης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων, συμφώνως με τους ισχύοντες...
26 Μαΐου, 2020 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 14:44

Η Πέρθη τιμά τη Μάχη της Κρήτης

Διαδώστε:
Η Πέρθη τιμά τη Μάχη της Κρήτης

Τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το Προξενείο της Ελλάδας στην Πέρθη τίμησαν την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στο Μνημείο Πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Kings Park της Πέρθης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων, συμφώνως με τους ισχύοντες κανονισμούς για την αποτροπή της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου και η Ναυτιλιακή Ακόλουθος, κ. Κατερίνα Αργυρακοπούλου, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Δυτικής Αυστραλίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι παροικιακών οργανώσεων και οργανώσεων βετεράνων πολεμιστών.

Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, πλαισιούμενος από τον πατέρα Ελευθέριο Γεροβασίλη, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

Στο μήνυμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος τονίζει ότι αποτελεί ιερή υποχρέωσή μας να θυμούμαστε και να τιμούμε τους ήρωες της ιστορικής Μάχης της Κρήτης, και ταυτόχρονα να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενεές τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν. Μνημονεύει, επίσης, τη σημαντική συμβολή των Αυστραλών που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους στα χώματα της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι η επέτειος του ένδοξου και ιστορικού αυτού γεγονότος είναι μια ακόμα αφορμή για να αναλογιστούμε και να επαναβεβαιώσουμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας, που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Αυστραλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων