30/12/2019 30/12/2019 Κατά το δέον εκκλησιαστικό τυπικό, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου, πατρός Ελευθερίου Γεροβασίλη. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητά του ότι ο πατήρ Ελευθέριος θα επιτύχει στο υψηλό έργο που του ανατίθεται και ότι θα δώσει στην Εκκλησία τον καλύτερο εαυτό...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2019 - 8:36

“Καθημερινός αγώνας του κληρικού είναι η προσευχή”

Διαδώστε:
“Καθημερινός αγώνας του κληρικού είναι η προσευχή”

Κατά το δέον εκκλησιαστικό τυπικό, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου, πατρός Ελευθερίου Γεροβασίλη.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητά του ότι ο πατήρ Ελευθέριος θα επιτύχει στο υψηλό έργο που του ανατίθεται και ότι θα δώσει στην Εκκλησία τον καλύτερο εαυτό του, για τη δόξα του Χριστού και για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ακόμη, τον συμβούλευσε να έχει βαθιά την επίγνωση ότι διακονεί την Εκκλησία του Χριστού· όχι δηλαδή έναν κοσμικό οργανισμό, αλλά ένα ουράνιο και συγχρόνως επίγειο, ορατό και παράλληλα αόρατο, Θείο και την ίδια στιγμή Ανθρώπινο ίδρυμα. Συνάμα, του υπενθύμισε ότι ο καθημερινός κανόνας του κληρικού, δηλαδή η προσωπική και ιδιωτική προσευχή του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση «για να κρατήσουμε σταθερότητα στον ιερατικό μας βηματισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 29 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή Γκαϊμία του Σύδνεϋ, παρουσία πλήθους πιστών, καθώς και πολλών συγγενών και φίλων του χειροτονηθέντος κληρικού. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ενώ νωρίτερα τέλεσε τον Όρθρο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πατήρ Ελευθέριος Γεροβασίλης αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Ιερατικώς Προϊσταμένου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη, διαδεχόμενος τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο.

Στον νουθετήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στον νεοχειροτονηθέντα κληρικό ότι η ανάληψη των καθηκόντων του, ως διαδόχου του Θεοφιλεστάτου κ. Ελπιδίου, συνιστά ταυτόχρονα ευλογία και ευθύνη. «Ευλογία, διότι θα έχεις ολοφάνερο καθημερινά το παράδειγμά του», εξήγησε, «και θα απολαμβάνεις στην ιερατική σου διακονία τον κόπο του και τους καρπούς της δικής του προσφοράς». «Ευθύνη, διότι καλείσαι να συνεχίσεις κι εσύ, με συνετά βήματα», επισήμανε, «ό,τι ο Θεοφιλέστατος και οι προ αυτού ιερείς επιτέλεσαν για τη δόξα του Θεού».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους γονείς του νεοχειροτονηθέντος που τον ανέθρεψαν με αγάπη και αφοσίωση, ενώ μνημόνευσε ειδικώς και ευχαρίστησε τους δύο ευλαβέστατους ιερείς της οικογένειάς του, τον πατέρα Νικόλαο Μποζίκη και τον πατέρα Κωνσταντίνο Βαρυπάτη, που του ενέπνευσαν την αγάπη για το ιερατικό υπούργημα, καθώς επίσης τη σύζυγό του Σταματία και τον πνευματικό του πατέρα, εψηφισμένο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο. Κλείνοντας, κάλεσε με στοργή και νόημα τον πατέρα Ελευθέριο να λάβει το δώρο της ιεροσύνης και να το μοιραστεί με τους ανθρώπους. «Δαπάνησε την ιεροσύνη σου για τη σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων», τον προέτρεψε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο νεοχειροτονηθείς πατήρ Ελευθέριος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, προς τα μέλη της οικογενείας του -και ιδίως προς τον παππού του και τον πεθερό του που τιμούν επίσης το ιερό ράσο- καθώς και προς τον πνευματικό του πατέρα, εψηφισμένο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο. Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ανδρέου και στο προσωπικό της, σημειώνοντας με έμφαση πως «η Σχολή μας είναι μια καίρια ευλογία στην προετοιμασία του κλήρου μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων