03/12/2020 03/12/2020 Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”, στο Northcote της Βικτώριας. Οι πρώτες εργασίες αφορούν στην επισκευή φθορών που εντοπίζονται στη στέγη. Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών που έχουν συσσωρευθεί εξαιτίας της απουσίας συντήρησης την τελευταία δεκαετία, και θα εκτελεστεί...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 12:43

Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης της Ι.Μ. “Άξιον Εστί” στο Northcote 

Διαδώστε:
Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης της Ι.Μ. “Άξιον Εστί” στο Northcote 

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”, στο Northcote της Βικτώριας. Οι πρώτες εργασίες αφορούν στην επισκευή φθορών που εντοπίζονται στη στέγη.

Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών που έχουν συσσωρευθεί εξαιτίας της απουσίας συντήρησης την τελευταία δεκαετία, και θα εκτελεστεί με σεβασμό στην ιστορικότητα και στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιριακού συγκροτήματος.

Την υλοποίησή του έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο “Andronas Conservation Architecture”, του βραβευμένου ομογενούς αρχιτέκτονος, κ. Άρθουρ Ανδρωνά. Το γραφείο του κ. Ανδρωνά έχει φέρει με επιτυχία εις πέρας πολλά παρόμοια έργα σε εμβληματικά κτίρια της Αυστραλίας. Μεταξύ αυτών, η αποκατάσταση της Πολιτειακής Βιβλιοθήκης της Βικτώριας, έργο για το οποίο απέσπασε τρία βραβεία τον περασμένο Ιούλιο στον διαγωνισμό “2020 Victoria Architecture Awards”.

Ένα από τα παραπάνω βραβεία αφορούσε στην πρακτική που επικεντρώνεται στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, μια πρακτική που θα εφαρμοστεί και στο έργο της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων