23/11/2023 23/11/2023 Το απόγευμα της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου, η Ελληνορθόδοξη Ενορία της Αγίας Αικατερίνης στο προάστιο East Malvern της Μελβούρνης φιλοξένησε την Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας (Open Day) της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου Σύδνεϋ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κληρικοί και λαϊκοί, ενώ συμπεριλαμβάνονταν σημερινοί φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, καθώς και απόφοιτοί της, με σκοπό να εμπνεύσουν το κοινό...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 11:07

Μελβούρνη: Η Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Η Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου

Το απόγευμα της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου, η Ελληνορθόδοξη Ενορία της Αγίας Αικατερίνης στο προάστιο East Malvern της Μελβούρνης φιλοξένησε την Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας (Open Day) της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου Σύδνεϋ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κληρικοί και λαϊκοί, ενώ συμπεριλαμβάνονταν σημερινοί φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, καθώς και απόφοιτοί της, με σκοπό να εμπνεύσουν το κοινό για να γνωρίσει τη θεολογική εκπαίδευση, παρέχοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τις θεολογικές σπουδές και μια παρουσίαση των συνολικών δραστηριοτήτων της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, Πρόεδρος και Κοσμήτορας της Σχολής, ο οποίος τόνισε ότι η μελέτη της Θεολογίας είναι τελικά μια είσοδος στη «χαρά του Κυρίου».

Στη συνέχεια, στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Καθηγητής κ. Φίλιππος Καριατλής, επεσήμανε ότι η Θεολογία δεν είναι απλώς μια ακαδημαϊκή ενασχόληση αλλά περιλαμβάνει και μια προσωπική μεταμόρφωση, καθώς ο φοιτητής προσπαθεί να συναντήσει τον ζώντα Χριστό στο ακαδημαϊκό του ταξίδι.

Τρεις φοιτήσαντες στη Σχολή μοιράστηκαν με το κοινό τις προσωπικές τους εμπειρίες: ο π. Παντελεήμων Λάσκαρης (απόφοιτος), η Δρ Σοφία Κουτούλα (μεταπτυχιακή φοιτήτρια) και ο Αναστάσιος Καράδης (δευτεροετής προπτυχιακός φοιτητής).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον γραμματέα της Θεολογικής Σχολής, π. Αναστάσιο Καλογεράκη, να παρουσιάζει τις διάφορες επιλογές μαθημάτων και τους τρόπους μελέτης που είναι διαθέσιμοι για τους υποψήφιους σπουδαστές. Τόσο ο π. Αναστάσιος, όσο και ο κ. Καριατλής, προσφέρθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καθώς και να συνομιλήσουν με πολλούς από τους παρισταμένους στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσαν στο τέλος της εκδήλωσης η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης και οι εθελοντές.

Την Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου τίμησαν με την παρουσία τους οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος και Κερασούντος κ. Ευμένιος, και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, που και οι τρεις είναι απόφοιτοι της Σχολής. Επίσης, παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, απηύθυνε χαιρετισμό προς το κοινό.

Η αυλαία της εκδήλωσης έκλεισε με ικανοποίηση και ενθαρρυντικά μηνύματα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την πατρική ευλογία του σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η επόμενη εκδήλωση Open Day της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, από τις 7:00 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ AEDT (6:30 μ.μ. ώρα Αδελαΐδος, 6:00 μ.μ. ώρα Βρισβάνης, 5:30 μ.μ. ώρα Ντάργουιν, 4:00 μ.μ. ώρα Πέρθης). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση: https://www.trybooking.com/ CMWJH, για να λάβουν προηγουμένως μια πρόσκληση για Zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου Σύδνεϋ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γραμματέα της Σχολής στο τηλέφωνο: +61 2 9549 3100 ή μέσω e-mail: [email protected].

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων