10/03/2024 10/03/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, επισκέφθηκε σήμερα τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο προάστιο Σπρίνγκβεϊλ, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κοσμάς Δαμιανίδης και ο π. Δημήτριος Δρούγας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,...
10 Μαρτίου, 2024 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 13:48

Μελβούρνη: Κυριακή της Απόκρεω στην Ενορία Αγίου Αθανασίου Σπρίνγκβεϊλ

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Κυριακή της Απόκρεω στην Ενορία Αγίου Αθανασίου Σπρίνγκβεϊλ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, επισκέφθηκε σήμερα τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο προάστιο Σπρίνγκβεϊλ, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κοσμάς Δαμιανίδης και ο π. Δημήτριος Δρούγας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου περί της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και περί των προσφάτων αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφορικά με την έγκριση του νέου Συντάγματος της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός ομίλησε καταλλήλως στους πιστούς της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, ενώ τους μετέφερε τις ευλογίες του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου.

 

 

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων