31/05/2020 31/05/2020 Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Την Κυριακή, 31 Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων που έλαβαν μέρος στην Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας και αγωνίστηκαν για να κρατήσουν την Εκκλησία μας ενωμένη, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ....
31 Μαΐου, 2020 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 15:02

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Διαδώστε:
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Την Κυριακή, 31 Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων που έλαβαν μέρος στην Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας και αγωνίστηκαν για να κρατήσουν την Εκκλησία μας ενωμένη, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Μάσκοτ του Σύδνεϋ, όπου και χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, πατέρα Αθανάσιο Γιάτσιο.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά και επαινετικά λόγια για την προσωπικότητα και για την πολυετή προσφορά του πατρός Αθανασίου στην Εκκλησία, ενώ δεν έκρυψε τη λύπη του για το γεγονός ότι, εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι ενορίτες της Αγίας Αικατερίνης στερήθηκαν τη δυνατότητα να καμαρώσουν από κοντά τον προϊστάμενο του ναού τους σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή και να του φωνάξουν όλοι μαζί «Άξιος». Δήλωσε, ωστόσο, σίγουρος ότι «παρίστανται νοερά και θα αισθανθούν αυτή τη χαρά και την ευλογία, που σήμερα σου δίνει η Εκκλησία». Καταληκτικά, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον πατέρα Αθανάσιο, προτρέποντάς τον να ακολουθήσει τα βήματα των Πατέρων που συμμετείχαν στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, να μιμηθεί την αποφασιστικότητά τους και κυρίως να μιμηθεί το παράδειγμά τους, αγωνιζόμενος για την ενότητα.

 

 

Στο κήρυγμά του, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε επικαίρως, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή που αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εστιάζοντας στη φράση «Πάτερ ἅγιε, τήρησον ἐν τῷ ὀνόματί σου ὤ δέδωκας μοί, ἴνα ὦσιν ἐν καθώς ἠμεῖς», για να διακρίνει πως με αυτά τα λόγια ο Χριστός ζήτησε από τον Θεό να διατηρήσει ενωμένους τους Αποστόλους, που ήταν ο πρώτος πυρήνας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και κατ’ επέκταση να διατηρήσει ενωμένους όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

 

 

Επισήμανε δε ότι η Εκκλησία μας δεν επέλεξε τυχαία να ακούγονται αυτά τα λόγια την Κυριακή που τιμάται η μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων, η οποίοι κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο αγωνίστηκαν για τη διατήρηση της ενότητας. «Πολύ σωστά η Εκκλησία μας έχει ορίσει το Ευαγγέλιο το σημερινό να παρουσιάζει τα τελευταία λόγια του Χριστού πριν από τη Σταύρωση, τα οποία μιλούν για αγάπη και ενότητα», τόνισε ο Σεβασμιώτατος ενώ, κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε: «Επειδή, αγαπητοί μου αδελφοί, η ιστορία μάς διδάσκει ότι πολλές φορές εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ενωμένοι, το σημερινό Ευαγγέλιο μάς δίνει αυτό το μήνυμα και αποτελεί για όλους μας μία πρόκληση. Να μην ξεχνούμε ότι, αν θέλουμε να είμαστε δυνατοί, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, με κέντρο τον Χριστό και την Αγία μας Εκκλησία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων