28/09/2020 28/09/2020 Στο Central Coast της Νέας Νοτίου Ουαλίας μετέβη το πρωί της Κυριακής, 27 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος και ιερούργησε, για πρώτη φορά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.  “Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη τιμή, γιατί δεν περίμενα μια τέτοια ανταπόκριση από μια τόσο μικρή ενορία”, ανέφερε εισαγωγικά, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα. Όπως διέκρινε...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:53

“Να είναι η ενορία το κέντρο της ζωής σας”

Διαδώστε:
“Να είναι η ενορία το κέντρο της ζωής σας”

Στο Central Coast της Νέας Νοτίου Ουαλίας μετέβη το πρωί της Κυριακής, 27 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος και ιερούργησε, για πρώτη φορά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. 

“Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη τιμή, γιατί δεν περίμενα μια τέτοια ανταπόκριση από μια τόσο μικρή ενορία”, ανέφερε εισαγωγικά, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα. Όπως διέκρινε στη συνέχεια, η δυναμική αυτή παρουσία των πιστών στην εκκλησία, φανερώνει όχι μόνο ποιοι είναι, αλλά και το τι μπορούν να καταφέρουν για την περαιτέρω πρόοδο της ενορίας τους. Προς τούτο, τους παρακάλεσε πατρικά να καταστήσουν κέντρο της ζωής τους την ενορία και να λαχταρούν να φτάσει η Κυριακή για να εκκλησιαστούν.

“Να είναι η ενορία το κέντρο της ζωής σας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, “και η Κυριακή να είναι η ημέρα που θα σας προκαλεί ενθουσιασμό και χαρά”. “Και να περιμένετε πότε θα περάσουν οι μέρες”, συνέχισε, “για να φτάσει η Κυριακή, να πάτε στην Εκκλησία, να δείτε ο ένας τον άλλο, να ανταλλάξετε μια ‘καλημέρα’, να κοινωνήσετε, να πάρετε το αντίδωρο, να ακούσετε τον λόγο του Θεού, να καθίσετε μετά όλοι μαζί. Διότι η εκκλησία πρέπει να είναι το κέντρο της ζωής μας. Και όπου δεν υπάρχει εκκλησία, δεν υπάρχει πνευματική πρόοδος, δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν υπάρχει ειρήνη και ανάπαυση στην ψυχή του ανθρώπου”.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες προς όσους εργάστηκαν για την οικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ τίμησε με το παράσημο του “Τάγματος των Φιλοχρίστων” ένα πρόσωπο, που επί σειρά ετών προσφέρει θυσιαστικά και με αφοσίωση τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ενορία, στην τοπική κοινότητα και στην Αρχιεπισκοπή ευρύτερα. Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλο, στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε εγκαρδίως να έχει δύναμη και να συνεχίσει αδιάκοπα τον αγώνα και την προσφορά του. Επιπλέον, σημείωσε ότι η τιμητική διάκριση που έγινε στο πρόσωπο του κ. Δημητρακόπουλου “αποτελεί και μια κλήση για όλους εμάς να μιμηθούμε το παράδειγμά του, και να ακολουθήσουν και άλλοι τα βήματά του”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική αναφορά στον π. Λαυρέντιο Pescar, Ιερατικώς Προϊσταμένο του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, εξαίροντας τον ενθουσιασμό και τον ζήλο, με τα οποία διακονεί, καθώς επίσης την αγάπη και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία. Απευθυνόμενος δε στους πιστούς, τους παρακάλεσε να αγκαλιάσουν τον π. Λαυρέντιο, ενώ κλείνοντας διαβεβαίωσε για τη στήριξή του προς στην ενορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων