27/11/2019 27/11/2019 Tην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων της «Βασιλειάδας», στο Λακέμπα, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Παρόντες στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Θεοδόσης Πενκλής, ο διευθύνων σύμβουλος, πατήρ Νικόλαος Σταυρόπουλος, και ο πατήρ Ιωάννης Καπέτας. O Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το παρεκκλήσιο του...
27 Νοεμβρίου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2019 - 8:46

Ο Αρχιεπ. Μακάριος στη “Βασιλειάδα”

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Μακάριος στη “Βασιλειάδα”

Tην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων της «Βασιλειάδας», στο Λακέμπα, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Παρόντες στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Θεοδόσης Πενκλής, ο διευθύνων σύμβουλος, πατήρ Νικόλαος Σταυρόπουλος, και ο πατήρ Ιωάννης Καπέτας.

O Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου του Μέγα, όπου ασπάστηκε το ιερό λείψανο, την Αγία Τράπεζα και τον Εσταυρωμένο και εν συνεχεία μαζί με τους ιερείς που τον συνόδευαν, έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Βασιλείου.

Γνωρίστηκε με το προσωπικό του γηροκομείου και συνομίλησε με τους τρόφιμους.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε επίσης,στον ετήσιο απολογισμό της «Βασιλειάδας»:

«Θέλω να σας συγχαρώ με όλη μου την καρδιά για τον κόπο και τις προσπάθειες, που καταβάλλετε καθημερινά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι  “όλοι τους, διοικούντες και εργαζόμενοι, έχουν βαθιά επίγνωση του ότι εργάζονται σε έναν εκκλησιαστικό χώρο”. Μάλιστα, τους ευχαρίστησε που διακονούν την Εκκλησία από μια πάρα πολύ δύσκολη και ευαίσθητη θέση.

Επισημαίνοντας ότι η «Βασιλειάδα» είναι ένας Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας – και, μάλιστα, ο πιο πολύτιμος στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς – ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας.

«Είμαστε ένα σώμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, «και μέλη αυτού του σώματος είναι τα ιδρύματα, τα οποία έχουμε».

«Ένα εξ αυτών είναι και η “Βασιλειάδα”», συμπλήρωσε, «και μπορώ να πω ότι η “Βασιλειάδα” είναι το πιο πολύτιμο ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς που αυτή τη στιγμή έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας». «Γι’ αυτό, είμαστε αγαπημένοι, θα μείνουμε αγαπημένοι και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων