12/01/2024 12/01/2024 Προς όσες και όσους ετοιμάζονται να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, αλλά και προς τα ζευγάρια που πορεύονται ήδη στον έγγαμο βίο τους, απευθύνεται ο Σεβασμιωτάτος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακαρίου, δια του νέου βιντεοσκοπημένου μηνύματος πνευματική ωφελείας το οποίο ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Ο Σεβασμιώτατος τονίζει εξαρχής πως ο γάμος δεν...
12 Ιανουαρίου, 2024 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 10:54

O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας περί του έγγαμου βίου: «Η αγάπη ποτέ δεν παραιτείται»

Διαδώστε:
O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας περί του έγγαμου βίου: «Η αγάπη ποτέ δεν παραιτείται»

Προς όσες και όσους ετοιμάζονται να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, αλλά και προς τα ζευγάρια που πορεύονται ήδη στον έγγαμο βίο τους, απευθύνεται ο Σεβασμιωτάτος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακαρίου, δια του νέου βιντεοσκοπημένου μηνύματος πνευματική ωφελείας το οποίο ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο Σεβασμιώτατος τονίζει εξαρχής πως ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται υπομονή και διάθεση αποδοχής του ενός απ’ τον άλλο όπως είναι. «Η αγάπη ποτέ δεν παραιτείται», υπογραμμίζει με έμφαση στον επίλογο του μηνύματος.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου:

«Ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται υπομονή.

Χρειάζεται καταρχάς να αναγνωρίσεις ότι ούτε εσύ ούτε και το άλλο πρόσωπο είστε τέλειοι.

Στεναχώριες, πίκρες και παρεξηγήσεις, σίγουρα θα υπάρξουν.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Είσαι διατεθειμένος να αποδεχθείς τον άλλο όπως είναι;

Αγάπη σημαίνει να κάνεις υπομονή για τις αδυναμίες και τα λάθη του άλλου.

​Αγάπη σημαίνει παραβλέπω τις παρεξηγήσεις και τα όποια μαλώματα, αναγνωρίζοντας ότι η τελειότητα δεν υπάρχει σε καμία σχέση.

Αγάπη σημαίνει δεν σιωπώ όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν απορρίπτω και δεν απομακρύνομαι.

​Η ομορφιά έρχεται στη ζωή του ζευγαριού όταν μεταξύ τους μαθαίνουν να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο. Όταν μαθαίνουν να συγχωρεί ο ένας τον άλλο. Όταν δε λένε ψέματα ο ένας στον άλλο.

​Η αγάπη είναι επιλογή και τρόπος ζωής. Επιλογή να μείνω, να παλέψω και να μοιραστώ. Η αγάπη ποτέ δεν παραιτείται. Αυτό πρέπει να ξέρετε».

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων