13/05/2023 13/05/2023 Από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συμμετέχει στους εορτασμούς του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου του Θαυματουργού. Κατά την άφιξή του...
13 Μαΐου, 2023 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 11:59

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συμμετέχει στους εορτασμούς του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου του Θαυματουργού.

Κατά την άφιξή του στο Επισκοπείο, το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Μάϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, που συνοδευόταν από τον Αρχιδιάκονό του κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη, έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, πλαισιούμενο από τον Πρωτοσύγκελλο, π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του, κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, τους Ιεροκήρυκες, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, καθώς και από τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της οικείας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στον Αρχιεπίσκοπο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την αποδοχή της πρόσκλησης να λαμπρύνει με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου και Προστάτου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου. Αντιφωνώντας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου για την τιμητική πρόσκλησή του να προεξάρχει της πανηγύρεως του Αγίου Αχιλλίου, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους παρισταμένους κληρικούς και αναφέρθηκε εν συντομία στη ζωή και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πέμπτη ήπειρο.

Το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Σάββατο 13 Μαΐου

10.00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υποδοχή υπό του Εντιμοτάτου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Αντιπεριφερειαρχῶν και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προσφώνηση Περιφερειάρχου – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

11.15 Αναχώρηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Δημαρχείο.

11.30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλεως των Λαρισαίων. Υποδοχή υπό του Εντομοτάτου Δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πανηγυρική Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και Ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου σε επίτιμο Δημότη της πόλεως των Λαρισαίων. Προσφώνηση Δημάρχου – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

Κυριακή 14 Μαΐου

7.45 Χοροστασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο και συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η παιδική χορωδία του ναού θα ψάλει και θα τραγουδήσει προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, ενώ στον προαύλιο χώρο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ξένιοι Κρήτες» θα παρουσιάσει σύντομο χορευτικό πρόγραμμα. Σύντομος χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου προς τους Κρήτες.

19.00 Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

20:45 Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου στην πόλη των Λαρισαίων.

Δευτέρα 15 Μαΐου

8.00 Πανηγυρικός Όρθρος και Ἀρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Τρίτη 16 Μαΐου

09.00 Άφιξη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου υπό του Ενδοξωτάτου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας κ. Γεωργίου Φασούλα. Παρουσίαση των Ανωτάτων Αξιωματικών και ενημέρωση για το Αρχηγείο. Προσφώνηση Αρχηγού – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

10.45 Μετάβαση στην 110 Πτέρυγα Μάχης και επίδειξη των αεροσκαφών.

11.45 Αναχώρηση από την 110 Πτέρυγα Μάχης για την 1η Στρατιά.

12.00 Επίσκεψη στην 1η Στρατιά Λαρίσης. Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου υπό του Ενδοξωτάτου Διοικητού της 1ης Στρατιάς κ. Ιωάννου Τσιόπλου και ενημέρωση για την 1η Στρατιά. Προσφώνηση Διοικητού – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

 

 

 

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων