10/11/2019 10/11/2019 Την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη πραγματοποίησεστη Βόρεια Αυστραλία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος έφτασε στον διεθνή αερολιμένα του Cairns την Πέμπτη το απόγευμα. Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Bob Manning, ο Βουλευτής κ. Warren Entsch ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Scott Morrison, οι Βουλευτές κ. Michael Healey και...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 10:22

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην τροπική Αυστραλία

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην τροπική Αυστραλία

Την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη πραγματοποίησεστη Βόρεια Αυστραλία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος έφτασε στον διεθνή αερολιμένα του Cairns την Πέμπτη το απόγευμα. Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Bob Manning, ο Βουλευτής κ. Warren Entsch ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Scott Morrison, οι Βουλευτές κ. Michael Healey και κ. Craig Crawford, η Υπάτη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Μάρθα Μαυρομάτη, ο Πρόξενος της Ελλάδοςστην Κουινσλάνδη κ. Ιωάννης Ράπτης, οι ιερείς της περιοχής, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Σωματείων και οργανισμών, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Αγίου Ιωάννου κ. Θεόδωρος Μπακαλάκης και πλήθος Ορθοδόξων ομογενών. Την ίδια ημέρα της αφίξεως του Σεβασμιωτάτου, ο Δήμαρχος της πόλεως παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

Ο κ. Μακάριος κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί επισκέφθηκε τα 10 Ιδρύματα του Αγίου Ιωάννου (γηροκομεία, νεοκομείο, παιδικοί σταθμοί, κέντρα ημερήσιας φροντίδας), τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες των εμπεριστάτων αδελφών μας στην Βόρεια περιοχή της Κουινδλάνδης και παράλληλα επισκέφθηκε και την απομακρυσμένη Ενορία-Κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στοInnisfail, στην οποία ευλόγησε άρτους και είχε συνάντηση με τους πιστούς και το συμβούλιο της Κοινότητας.

Μέσο στο πλαίσιο της επισκέψεώς του ήταν και η τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού για τον εγκαινιασμό των νέων κτιρίων διοικήσεωςτων Ιδρυμάτων του Αγίου Ιωάννου στην πόλη του Cairns. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι αρχές της πόλεως, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως, οι ομογενείς μας και αρκετοί Αυστραλοί, οι οποίοι θαύμασαν την πρόοδο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και μαζί με τους τοπικούς άρχοντες εξήραν την προσφορά της Αρχιεπισκοπής στην κοινωνία. Στη συνέχεια παρευρέθηκε στον ετήσιο απολογισμό του Ιδρύματος όπου ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του περιηγήθηκαν με ελικόπτερο στα τροπικά δάση της βόρειας Αυστραλίας και στα μοναδικά στον κόσμο υφαλιογενή κοράλλια, γνωστάμε την ονομασίαGreat Barrier Reef, ενημερώθηκε για τους οικολογικούς κινδύνους των περιοχών, ενώ πριν αναχωρήσει από το Cairns παρακάθησε σε δείπνο με τους ομογενείς και τους Άρχοντες του τόπου, το οποίο προσεφέρθη προς τιμήν του.

Ο Σεβασμιώτατος,παράλληλα, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου και εν συνεχεία ανεχώρησε για το Σύδνεϋ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων