07/11/2023 07/11/2023 Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση κόσμου στο εφετινό ελληνικό πανηγύρι που διοργανώνει η Ενορία-Κοινότητα Αγίων Αναργύρων στο προάστιο Oakleigh της Μελβούρνης. Το διήμερο «Oakleigh Glendi» αποτέλεσε την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τους προστάτες της Ενορίας – Κοινότητας, τους Αγίους Ανάργυρους Κοσμά και Δαμιανό. Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος...
07 Νοεμβρίου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2023 - 19:15

Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων στη Μελβούρνη

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση κόσμου στο εφετινό ελληνικό πανηγύρι που διοργανώνει η Ενορία-Κοινότητα Αγίων Αναργύρων στο προάστιο Oakleigh της Μελβούρνης.

Το διήμερο «Oakleigh Glendi» αποτέλεσε την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τους προστάτες της Ενορίας – Κοινότητας, τους Αγίους Ανάργυρους Κοσμά και Δαμιανό.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, ο οποίος στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του ελληνικού πανηγυριού, διαβίβασε τις εόρτιες ευχές και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και στο μήνυμά του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Ενορία – Κοινότητα των Αγίων Αναργύρων αποτελεί αναμφίβολα έναν φάρος φωτός που όχι μόνο προστατεύει τις αξίες της Χριστιανικής Ορθόδοξης πίστης μας, αλλά επιπλέον διαφυλάσσει και προάγει τα ιδανικά μας, την Ελληνική μας ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Η ειλικρινής προσευχή μου είναι η Ενορία – Κοινότητα του Oakleigh να συνεχίσει να λάμπει ως υπόδειγμα ορθόδοξης πίστης και ζωής εν Χριστώ και ως αυθεντικός φορέας και μάρτυρας του ελληνικού πολιτισμού στην Ελληνοαυστραλιανή μας κοινότητα».

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωνε ο π. Σταύρος Κακαβάς, ενώ το «παρών» στο ελληνικό πανηγύρι έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πολιτειακός Υπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Δημόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Βικτώριας κ. Νίκος Στάικος, ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας, κ. John Pesutto, o σκιώδης Υπουργός Ενέργειας στη Βικτώρια κ. David Davis, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Ζωγράφου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων