22/07/2019 22/07/2019 Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου πραγματοποίησε ο Προεδρικός Επίτροπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα για το μέλλον και την πορεία του Κυπριακού προβλήματος. Παράλληλα, ο κ. Φωτίου παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο συγχαρητήρια επιστολή εκ μέρους του Προέδρου της...
22 Ιουλίου, 2019 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2019 - 14:36

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγχαίρει τον Αρχιεπ. Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγχαίρει τον Αρχιεπ. Αυστραλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου πραγματοποίησε ο Προεδρικός Επίτροπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα για το μέλλον και την πορεία του Κυπριακού προβλήματος.

Παράλληλα, ο κ. Φωτίου παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο συγχαρητήρια επιστολή εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικολάου Αναστασιάδη για την εκλογή και ενθρόνισή του στην σημαντική θέση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, λέγοντας του «ο Πρόεδρος ήθελε να φτάσει η επιστολή στα χέρια σας με επίσημο τρόπο και όχι με το ταχυδρομείο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου και τον διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν θα παύσουν να μιλούν για την τραγωδία της Κύπρου και δεν παύσουν να αγωνίζονται για την αποκατάστασή της.

Εξάλλου, στην επιστολή του ο κ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει τα εξής:

«Εκ μέρους της Κυβερνήσεως και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιθυμώ επ’ αφορμή της εκλογής και ενθρονίσεώς σας, να σας συγχαρώ θερμά και να ευχηθώ εγκαρδίως κάθε επιτυχία στο θεάρεστον πνευματικό και εθνικό έργο, αλλά και στην ιερή αποστολή που καλείστε να υπηρετήσετε από την ηγετική θέση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας».

Να σημειωθεί ότι οΕξοχώτατος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης απέστειλε μαζί με την επιστολή και ένα ασημένιο ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, που συμβολίζει το άνοιγμα και την ανοικτοσύνη του Κυπριακού λαού προς πάντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων