28/03/2019 28/03/2019 “Ο μακαριστός Στυλιανός με είχε τιμήσει με την προσωπική του φιλία. Τον γνώριζα χρόνια. Τον αποκαλούσα “ο ποιητής της Εκκλησίας”, καθώς ήταν πολυγραφότατος με ιδιαίτερη έμφαση στην ποίηση και μάλιστα πριν καταπέσει από την επώδυνη αρρώστια, στην τελευταία συνάντησή μας, μου χάρισε και την τελευταία του ποιητική συλλογή με μία πολύ ανθρώπινη αφιέρωση, που την...
28 Μαρτίου, 2019 - 16:23

Ο Υφ. Εξωτερικών για την εκδημία του Αρχιεπ. Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Υφ. Εξωτερικών για την εκδημία του Αρχιεπ. Αυστραλίας

“Ο μακαριστός Στυλιανός με είχε τιμήσει με την προσωπική του φιλία. Τον γνώριζα χρόνια. Τον αποκαλούσα “ο ποιητής της Εκκλησίας”, καθώς ήταν πολυγραφότατος με ιδιαίτερη έμφαση στην ποίηση και μάλιστα πριν καταπέσει από την επώδυνη αρρώστια, στην τελευταία συνάντησή μας, μου χάρισε και την τελευταία του ποιητική συλλογή με μία πολύ ανθρώπινη αφιέρωση, που την κρατώ ως ανάμνηση αυτής της πολύ στιβαρής προσωπικότητας στον εκκλησιαστικό χώρο”, δήλωσε ο κ. Κουίκ κατά την έξοδό του από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σίδνεϊ τη οποία επισκέφθηκε για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον πρωτοσυγκελεύοντα Σεραφείμ για την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανός.

Στη συνέχεια ο κ. Κουίκ ανέφερε πως: “μπορεί ο μακαριστός Στυλιανός να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στο Ρέθυμνο της Κρήτης, μπορεί να ήταν απόφοιτος της Χάλκης, μπορεί να έκανε ακαδημαϊκές σπουδές και εργασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γερμανία, μπορεί να ήταν ηγούμενος της Μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα 44 χρόνια του στο ιερατικό τιμόνι της Εκκλησίας μας στην Αυστραλία, τον έκαναν να γίνει ένα με αυτόν τον τόπο και τους ομογενείς μας. Γι’ αυτό και η τελευταία του επιθυμία, όπως μου αποκάλυψε ο θεοφιλέστατος κ. Σεραφείμ, ήταν να μείνει εδώ στα χώματα του Σίδνεϊ”.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων