29/09/2020 29/09/2020 Μία ακόμα ερανική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στο Glenelg της Αδελαΐδος, στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος Με την πνευματική καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, η Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότης προσπαθεί πάντοτε οι εκδηλώσεις της να ωφελούν σώμα και ψυχή. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση,...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 9:55

Οι αμβλώσεις αποτελούν άρνηση του δώρου του Θεού

Διαδώστε:
Οι αμβλώσεις αποτελούν άρνηση του δώρου του Θεού

Μία ακόμα ερανική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στο Glenelg της Αδελαΐδος, στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος

Με την πνευματική καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, η Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότης προσπαθεί πάντοτε οι εκδηλώσεις της να ωφελούν σώμα και ψυχή. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, το επίκεντρο της εκδηλώσεως ήταν η τέλεση του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Σιλουανού, με τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος και μελών της Εκκλησιαστικής Χορωδίας Αδελαΐδος «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Σινώπης έκανε ειδική μνεία στο θέμα των αμβλώσεων, που αυτή τη στιγμή απασχολεί το Κοινοβούλιο και τον λαό της πολιτείας της Νοτίου Αυστραλίας, αφού, όπως εξήγησε, γίνεται ανίερη προσπάθεια να νομιμοποιηθούν, όχι μόνο οι αμβλώσεις ακόμη και μέχρι προ της γεννήσεως, αλλά ακόμη και η μη παροχή ιατρικής βοηθείας σε περίπτωση αποτυχημένης αμβλώσεως, ώστε το, παρά τη θέληση γονέων και ιατρών, γεννηθέν παιδί να αφεθεί να αποθάνει.

Ο Θεοφιλέστατος θρήνησε για το γεγονός ότι η κοινωνία μας «αναζητεί τον θάνατο εκεί που υπάρχει ζωή και, αντιθέτως, αναζητεί τη ζωή εκεί που υπάρχει θάνατος», αναφερόμενος, στη μεν πρώτη περίπτωση, στη διενέργεια των εκτρώσεων, στη δε δεύτερη, στον πνευματικό θάνατο, στον οποίο οδηγείται η κοινωνία δια των εκτρώσεων. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός τόνισε εμφατικά την ευθύνη μας, ως συνειδητών χριστιανών, «να αντιδράσουμε, με έργα και με λόγια, ενάντια στη γενοκτονική μάστιγα των αμβλώσεων, που αποτελούν φόνο και άρνηση του δώρου της ζωής που μας χαρίζει ο Δημιουργός μας Θεός».

Ο Επίσκοπος Σινώπης εκήρυξε ελληνικά και αγγλικά, και ενθάρρυνε τη χρήση και των δύο γλωσσών στις Ακολουθίες, για να είναι προσιτές σε μικρούς και μεγάλους.

Στο απογευματινό τσάι, που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν και χάρηκαν την εν Χριστώ συντροφιά αλλήλων. Συγκεντρώθηκε το – σεβαστό για τη μικρότερη ενορία της Αδελαΐδος – ποσό των 2.000 δολαρίων, το οποίο, όπως και όλες οι πρόσοδοι της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, θα διατεθεί, τόσο για το φιλόπτωχο ταμείο, όσο και για το σημαντικότατο έργο της εσωτερικής ιεραποστολής που, μεταξύ των άλλων, επιτελείται στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια της Αδελαΐδος.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός ευχήθηκε «ο Θεός να συνεχίσει να ευλογεί το έργο και τις ευγενικές προσπάθειες των σκληρά εργαζομένων – θεοφιλώς, ανιδιοτελώς, και αυτοθυσιαστικώς – κυριών της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων