14/12/2019 14/12/2019 Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου ακούστηκε μελωδικά το πρωί της Παρασκευής, 13 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ. Με χαρά και συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μελόης κ. Ευάγριος αντίκρισαν στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής τα χαμογελαστά πρόσωπα ενοίκων της «Βασιλειάδας», που έψαλαν...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 8:57

Οι ένοικοι της “Βασιλειάδας” έψαλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπ. Μακάριο

Διαδώστε:
Οι ένοικοι της “Βασιλειάδας” έψαλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπ. Μακάριο

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου ακούστηκε μελωδικά το πρωί της Παρασκευής, 13 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.

Με χαρά και συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μελόης κ. Ευάγριος αντίκρισαν στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής τα χαμογελαστά πρόσωπα ενοίκων της «Βασιλειάδας», που έψαλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και το απολυτίκιο της γεννήσεως του Κυρίου.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για ενοίκους από τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων του Ράντγουικ και του Λακέμπα, τους οποίους συνόδευαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Βασιλειάδας», πατήρ Νικόλαος Σταυρόπουλος, και μέλη του προσωπικού των δύο δομών.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τους ηλικιωμένους, ευχαριστώντας τους για την όμορφη έκπληξη που του επιφύλαξαν και για το γεγονός, όπως παρατήρησε, ότι προσέδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.

Ακόμη, μοιράστηκε μαζί τους νοσταλγικές αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, τότε που και ο ίδιος έλεγε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ συζήτησε με τους ηλικιωμένους για τη διαμονή τους στα κέντρα φιλοξενίας της «Βασιλειάδας», για τις δραστηριότητες που κάνουν και για τις εκδηλώσεις, με τις οποίες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στη συνέχεια, τους προσέφερε νηστίσιμα κουλουράκια, τους έδωσε τις πατρικές ευχές του ενόψει των γιορτών και τους προέτρεψε να επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για να του λένε τα κάλαντα. Εκείνοι ανταπέδωσαν τις ευχές και του προσέφεραν ως δώρο δύο γλάστρες με φρέσκο βασιλικό, που οι ίδιοι είχαν μεταφυτεύσει στο πλαίσιο σχετικής δραστηριότητας που υλοποιούν στη «Βασιλειάδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων