11/11/2020 11/11/2020 Οι πιστοί της Πέρθης τίμησαν την εκατοστή επέτειο της Κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής με Αρχιερατικό Εσπερινό και συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου. Στο κήρυγμά του,...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 9:45

Οι πιστοί της Πέρθης τίμησαν τον Άγιο της υπομονής

Διαδώστε:
Οι πιστοί της Πέρθης τίμησαν τον Άγιο της υπομονής

Οι πιστοί της Πέρθης τίμησαν την εκατοστή επέτειο της Κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής με Αρχιερατικό Εσπερινό και συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι “σε όλη του τη ζωή ο Άγιος Νεκτάριος υπέστη διωγμούς και συκοφαντίες” και επισήμανε πως “όλα αυτά, όμως, τα αντιμετώπισε με ιώβεια υπομονή, με συγχωρητικότητα και με απέραντη αγάπη”.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Κυανέων υπενθύμισε στους πιστούς ότι οι άγιοι δεν παύουν ποτέ να εμφανίζονται και πως ο πιο πρόσφατος άγιος που αγιοκατατάχθηκε πριν από λίγους μήνες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Άγιος Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδέσσης, ευωδίαζε κατά τη διάρκεια της εκταφής, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Αγίου Νεκταρίου.

Η πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, και ο διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό και μαθητές του ημερησίου ελληνορθόδοξου σχολείου του Αγίου Ανδρέα, μαζί με τους πιστούς από όλες τις ενορίες της Πέρθης, συνεόρτασαν τα 100 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου εντός του ναού.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μεταβίβασε σε όλους την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ενώ ανέφερε πως έχει ξεκινήσει το έργο της ανακαίνισης του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ευχαριστώντας τους πρώτους δωρητές για την προσφορά τους.

Το επίσημο γεύμα για την ημέρα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, η οποία είναι και η πρώτη ημέρα της νηστείας των Χριστουγέννων.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων