16/08/2020 16/08/2020 Την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το επονομαζόμενο Πάσχα του Καλοκαιριού πανηγύρισαν στο Σίδνεϊ. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ιερούργησε στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό, στο προάστιο Ρέντφερν, όπου μίλησε επίκαιρα στους πιστούς για τη μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης και τους απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο φαινομενικά παράδοξο στοιχείο...
16 Αυγούστου, 2020 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 10:20

“Όλη μας η ζωή θα πρέπει να είναι μια προετοιμασία για τα έσχατα”

Διαδώστε:
“Όλη μας η ζωή θα πρέπει να είναι μια προετοιμασία για τα έσχατα”

Την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το επονομαζόμενο Πάσχα του Καλοκαιριού πανηγύρισαν στο Σίδνεϊ. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ιερούργησε στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό, στο προάστιο Ρέντφερν, όπου μίλησε επίκαιρα στους πιστούς για τη μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης και τους απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο φαινομενικά παράδοξο στοιχείο ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ουσιαστικά γιορτάζουμε την κηδεία της Παναγίας, αντί να κλαίμε και να πενθούμε. Έσπευσε, όμως, να υπογραμμίσει ότι “όταν πρόκειται για μια κηδεία σαν τη σημερινή, που η Παναγία έφυγε προετοιμασμένη, ευλογημένη, καθαρή, έτοιμη να συναντήσει τον Ιησού Χριστό, τότε δε μιλούμε για θάνατο, αλλά μιλούμε για ζωή”.

Υπενθυμίζοντας ότι ο άνθρωπος έχει εσχατολογικό προσανατολισμό, δηλαδή προσανατολισμό προς τη Βασιλεία των Ουρανών, τόνισε ότι “θα πρέπει όλη μας η ζωή να είναι μια προετοιμασία για τα έσχατα”. “Όλη μας η ζωή θα πρέπει να είναι μια προετοιμασία όχι γι’ αυτά που ζούμε εδώ, αλλά γι’ αυτά που θα ζήσουμε εκεί”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε: “Όλοι μας, όταν έρθει η ώρα να φύγουμε από αυτή τη ζωή, να είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε και να έχουμε στην καρδιά μας την αγάπη του Χριστού, την αγάπη προς τους ανθρώπους και την αλήθεια. Διότι αυτά τα τρία πράγματα είναι οι τρεις βασικές σφραγίδες που χρειαζόμαστε στο διαβατήριό μας για να μπούμε στη Βασιλεία των Ουρανών”.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Παντελεήμονα Χρυσάφη, καθώς και τα παριστάμενα μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας. Δεν παρέλειψε δε να απευθύνει ένα μήνυμα ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι “όλοι εμείς οι Έλληνες εδώ στην Αυστραλία, σε αυτή την ευλογημένη ήπειρο που μας έταξε ο Θεός, δεν έχουμε επιλογή διχασμού”. “Πρέπει να είμαστε όλοι αγαπημένοι και όλοι ενωμένοι”, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ κ. Χάρης Δανάλης, η Αντιπρόεδρος κ. Ουρανία Καρτέρη και ο Ταμίας κ. Χρήστος Μπελέρχας, καθώς επίσης ο Ιατρός και Αντιπρόεδρος της Βασιλειάδας, κ. Θεοδόσης Πενκλής, με τη σύζυγό του.

Μετά από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος μετέβη στο Κοιμητήριο Waverley, όπου τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού πατρός Σεραφείμ Φωκά, που ήταν ένας από τους πρώτους Ορθόδοξους ιερείς στην Αυστραλία. Πρόκειται για τον ιερέα που υπηρέτησε για 14 συναπτά έτη, από το 1899 όταν έφτασε στους Αντίποδες μέχρι και το 1913, το ελληνόφωνο και αραβόφωνο ποίμνιο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, στο Surry Hills του Σύδνεϋ. Στη διάρκεια αυτών των ετών, τέλεσε 46 γάμους και 300 βαπτίσεις στο Σύδνεϋ, τη Βρισβάνη, το Wollongong και την Πέρθη, ενώ ήταν εκείνος που φιλοτέχνησε την εκκλησία με τοιχογραφίες. Το 1913 αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ εκοιμήθη τέσσερα χρόνια μετά, στις 15 Αυγούστου του 1917.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων