23/12/2019 23/12/2019 Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ήταν οι καλαντιστές και οι θεατές της εορταστικής εκδήλωσης, που οργάνωσε για 36η χρoνιά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στη Μελβούρνη, εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου της Μελβούρνης, το “παρών” έδωσαν οι χορωδίες των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, των τοπικών οργανώσεων...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 20:18

Χιλιάδες πιστοί έψαλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Διαδώστε:
Χιλιάδες πιστοί έψαλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ήταν οι καλαντιστές και οι θεατές της εορταστικής εκδήλωσης, που οργάνωσε για 36η χρoνιά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στη Μελβούρνη, εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου της Μελβούρνης, το “παρών” έδωσαν οι χορωδίες των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, των τοπικών οργανώσεων και Σωματείων, η Χορωδία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης και οι χορωδίες της Αντιοχειανής και της Ρουμανικής Εκκλησίας από την ευρύτερη περιοχή της Βικτώρια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Βυζαντινή Χορωδία η οποία έψαλε ύμνους των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, οι χορωδίες έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα πολλών διαμερισμάτων της Ελλάδος, ενώ στο τέλος όλοι μαζί έψαλαν τα γνωστά κάλαντα “Καλήν εσπέραν άρχοντες…” στον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, σημειώνοντας ότι ο κόσμος απόψε είναι κατασυγκινημένος, διότι για πρώτη φορά έχουμε σε τούτη την εκδήλωση των καλάντων τον Αρχιεπίσκοπό μας παρόντα, ευλογούντα και αγιάζοντα ημάς.

Ο Σεβασμιώτατος, φανερά συγκινημένος και ενθουσιασμένος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου στους παρευρισκόμενους, προτρέποντάς τους να παραμένουν κοντά στην Εκκλησία. “Σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι. Και πάντα κοντά στην Εκκλησία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κόσμος με παρατεταμένα χειροκροτήματα ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη του, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων