24/10/2020 24/10/2020 Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, βοηθούμενος από τον π. Ελευθέριο Γεροβασίλη και τον π. Μίλοραντ Σοακτάρ, τέλεσε την δοξολογία για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου του σχολείου του Αγίου Ανδρέα. Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία όλων των μαθητών της Γ´...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 13:27

ΠΕΡΘΗ: Δοξολογία για την αποφοίτηση των μαθητών

Διαδώστε:
ΠΕΡΘΗ: Δοξολογία για την αποφοίτηση των μαθητών

Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, βοηθούμενος από τον π. Ελευθέριο Γεροβασίλη και τον π. Μίλοραντ Σοακτάρ, τέλεσε την δοξολογία για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου του σχολείου του Αγίου Ανδρέα.

Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία όλων των μαθητών της Γ´ Λυκείου, των οικογενειών τους, του προσωπικού του σχολείου και λοιπών προσκεκλημένων.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους μαθητές την πατρική ευλογία και τις καλύτερες ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, καθώς και τα πατρικά συμβουλευτικά λόγια του Σεβασμιωτάτου μέσω του μηνύματός του για όλους τους αποφοίτους της Γ’ Λυκείου:

“Να είστε δυνατοί και θαρραλέοι. Μη φοβάστε… γιατί ο Κύριος, ο Θεός σας, πορεύεται μαζί σας. Δε θα σας αφήσει και δε θα σας εγκαταλείψει. Θέλω να σας μεταφέρω αυτά τα λόγια από την Παλαιά Διαθήκη, μαζί με την ευλογία και τις καλύτερες ευχές μου για τις τελικές εξετάσεις που θα ξεκινήσετε πολύ σύντομα. Προηγήθηκε μια πολύ αντίξοη χρονιά με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρ ‘όλα αυτά, συνειδητοποιείστε ότι είναι ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, αυτός που κυβερνά τη ζωή μας, αρκεί να στρεφόμαστε προς Αυτόν και να ζητάμε τη βοήθειά Του. Μη φοβηθείτε, λοιπόν. Δεν υπάρχει χώρος για φόβο για τους ανθρώπους του Θεού. Έχουμε έναν στοργικό Πατέρα και μια φιλεύσπλαχνη Μητέρα, την Παναγία. Προσευχηθείτε σε αυτούς και ζητήστε τους να είναι μαζί σας. Βάλτε τα δυνατά σας: στοχεύστε ψηλά και μελετήστε σκληρά. Αλλά ως Αρχιεπίσκοπος και Πνευματικός σας Πατέρας, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το σημαντικότερο μέτρο της επιτυχίας είναι το πόσο κοντά είμαστε στον Χριστό. Χωρίς Αυτόν, τα κοσμικά επιτεύγματα δε σημαίνουν τίποτα. Μόνο ό,τι διαρκεί στην αιωνιότητα έχει ουσία και μπορεί να κάνει τη διαφορά, και μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινή μας ζωή και εκείνη των γύρω μας. Κρατήστε Τον στην εξίσωση της ζωής σας και στις σχέσεις σας. Αγαπητά μου παιδιά, αντιμετωπίστε με θάρρος και αυτοπεποίθηση την πρόκληση που βρίσκεται ενώπιόν σας. Σας μεταφέρω ολόψυχα την υποστήριξή μου και τις προσωπικές μου προσευχές για την επιτυχία σας. Επιτυχία στις εξετάσεις σας, αλλά, επίσης, επιτυχία στις επιλογές που κάνετε αναφορικά με την προσωπική σας σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Καλή δύναμη. Ο Θεός να ενισχύει και να ευλογεί όλους σας”.

Ο Θεοφιλέστατος, επίσης, έδωσε και τις δικές του συμβουλές στους μαθητές, λέγοντας: “Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς θα βρίσκεστε σε ηγετική θέση στο μέλλον και, αν θυμάστε να αντιμετωπίζετε όλους με αξιοπρέπεια, τότε δε θα μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος. Γιατί κάθε ανθρώπινο ον είναι μια δημιουργία του Θεού και περιμένουμε να δείξουμε σεβασμό, κατανόηση και αγάπη σε όλα τα ανθρώπινα όντα που είναι το αποκορύφωμα της δημιουργίας του Θεού. Όταν μάθουμε να το κάνουμε αυτό, τότε δεν υπάρχουν περιθώρια εκμετάλλευσης, υποταγής και διακρίσεων”.

Σημειώνεται ότι το σχολείο του Αγίου Ανδρέα ιδρύθηκε το 1991 από την Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας και είναι το μοναδικό ημερήσιο Ελληνορθόδοξο σχολείο στη Δυτική Αυστραλία.

ΠΗΓΗ: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων