18/06/2019 18/06/2019 Σε λίγες ώρες φτάνει στην Αυστραλία ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.  Η άφιξή του έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. ώρα Αυστραλίας στον διεθνή αερολιμένα του Σίδνεϊ. Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν για να τον υποδεχθούν αντιπροσωπείες από πολλές Ενορίες-Κοινότητες, όχι μόνο από την πόλη του Σίδνεϊ αλλά και από άλλες πολιτείες. Σύμφωνα με το...
18 Ιουνίου, 2019 - 8:02

Σε λίγες ώρες φτάνει στο Σίδνεϊ ο νέος Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Σε λίγες ώρες φτάνει στο Σίδνεϊ ο νέος Αρχιεπίσκοπος

Σε λίγες ώρες φτάνει στην Αυστραλία ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.  Η άφιξή του έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. ώρα Αυστραλίας στον διεθνή αερολιμένα του Σίδνεϊ.

Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν για να τον υποδεχθούν αντιπροσωπείες από πολλές Ενορίες-Κοινότητες, όχι μόνο από την πόλη του Σίδνεϊ αλλά και από άλλες πολιτείες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Σεβασμιώτατος θα κατευθυνθεί σε έναν χώρο, που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα ξενοδοχεία, που λειτουργούν πλησίον του διεθνούς αερολιμένα του Σίδνεϊ. Ήδη έχει στηθεί μια μικρή εξέδρα, απ’ όπου θα εκφωνηθεί η σύντομη χαιρετιστήρια ομιλία του νέου προκαθημένου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στους Αντίποδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το sbs.com.au . Μακάριος από αύριο και μέχρι την ενθρόνισή του θα έχει ως πρώτιστο μέλημα, την ενημέρωσή του για πως έχει η κατάσταση με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η λειτουργία, η δομή της, η Θεολογική Σχολή, τα ιδρύματα ευγηρίας, γενικά όλοι οι βραχίονές της. Προβλέπονται δηλαδή αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο με τους βοηθούς Επισκόπους και ιερείς όσο και με λαϊκά πρόσωπα που έχουν κύριο ρόλο στην διοίκηση της Αρχιεπισκοπής. Δεν έχει γνωσθεί έως στιγμής αν ο κ. Μακάριος θα μεταβεί σε άλλες πόλεις πριν την ενθρόνισή του, ή θα περιμένει την ενθρόνιση και να ξεκινήσει μετά περιοδεία.

Στις 29 Ιουνίου η ενθρόνιση
Η ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστειο Redfern, στις 11 το πρωί. Σε αυτή την τελετή τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

‘Όπως έχει ανακοινώσει η Αρχιεπισκοπή, «θα παρίστανται εκτός των περεπιδημούντων Αρχιερέων και των Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το παρών θα δώσει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας».

Την επομένη της ενθρόνισης, Κυριακή 30 Ιουνίου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει της πολύ-αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και πάλι στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων