31/07/2019 31/07/2019 Την αρχική του δέσμευση ότι θα επισκεφθεί κάθε περιοχή στην Αυστραλία, προκειμένου να καταγράψει τις συνθήκες που επικρατούν επιβεβαιώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να μεταβεί την Μελβούρνη, όπου θα επισκεφθεί Ενορίες, Κοινότητες και ιδρύματα της ομογένειας και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Βικτώριας και ομογενειακούς παράγοντες. Ο...
31 Ιουλίου, 2019 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2019 - 9:24

Στην Μελβούρνη ο Αρχιεπ. Αυστραλίας

Διαδώστε:
Στην Μελβούρνη ο Αρχιεπ. Αυστραλίας

Την αρχική του δέσμευση ότι θα επισκεφθεί κάθε περιοχή στην Αυστραλία, προκειμένου να καταγράψει τις συνθήκες που επικρατούν επιβεβαιώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.
Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να μεταβεί την Μελβούρνη, όπου θα επισκεφθεί Ενορίες, Κοινότητες και ιδρύματα της ομογένειας και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Βικτώριας και ομογενειακούς παράγοντες.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος έχει εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή του, με τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, να συναντήσει προσωπικά το ποίμνιο, να ακούσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των Ενοριών και Κοινοτήτων, των μοναστηριών και των ιδρυμάτων της πόλης.

Λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Μελβούρνη, ο Neoskosmos μίλησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο οποίος, αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η οποία, βεβαίως, είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας από ελληνισμό. Η Μελβούρνη είναι η κατεξοχήν «ελληνική» πόλη της Αυστραλίας. Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος κ. Στυλιανός, την χαρακτήριζε πάντοτε ‘ελληνοπρεπέστατη’ Μελβούρνη. Ο καινούριος μας Αρχιεπίσκοπος έρχεται για να δει την ελληνοπρεπέστατη Μελβούρνη, λοιπόν, να δει τον Ελληνισμό, να δει τη ζωή μας να δει τη δράση μας, τον τρόπο με τον οποίο εξασκούμε ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, με θερμή πίστη και έκδηλη την αγάπη προς την πατρίδα μας» είπε ο Επίσκοπος Δέρβης.

Τόνισε επίσης ότι η επίσκεψη του Σεβασμιότατου θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες και ότι η επιλογή της χρονικής στιγμής δεν ήταν τυχαία.

«Έχουμε μιλήσει με τον σεβασμιότατο και τον πληροφόρησα για τον Ελληνισμό της Μελβούρνης όπως και τον παρακάλεσα να έρθει αυτήν την περίοδο, δηλαδή μέσα στο Δεκαπενταύγουστο που είναι μία περίοδος ιεροτάτη για όλους μας. Θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί πολλές Ενορίες και Κοινότητές μας, να τελέσει εκκλησιαστικές ακολουθίες και θείες λειτουργίες, να τον δει ο λαός μας πάρα πολλές φορές» ανέφερε ο Επίσκοπος κ.Ιεζεκιήλ.

Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στο δημόσιο πρόγραμμα της επίσκεψής του που δημοσιεύουμε σήμερα σε άλλη σελίδα, ο Επίσκοπος Δέρβης μας πληροφόρησε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος δεν θα επισκεφθεί μόνο Ενορίες, σχολεία και ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, αλλά και Κοινότητες, σχολεία και ιδρύματα της ευρύτερης παροικίας μας.

Επίσης, στο πρόγραμμά του, εκτός από την συνάντηση που θα έχει με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο, θα έχει συνάντηση με την Κυβερνήτη της Βικτώριας κυρία Linda Dessau, στο Κυβερνείο, αλλά και με την πολιτική ηγεσία της Βικτώριας.

Όσον αφορά την επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου, αυτή θα λάβει χώρα στον καθεδρικό ναό του Αγ. Ευσταθίου το Σάββατο στις 1.30μμ και ο ελληνισμός της Μελβούρνης προσκαλείται να παραστεί σε αυτή και να γνωρίσει από κοντά τον Σεβασμιότατο. Ο Αρχιεπίσκοπος φτάνει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου και, όπως ανέφερε ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, παρά το γεγονός ότι οι πιστοί μπορούν να τον υποδεχθούν και εκεί, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί λόγω του χώρου.

«Το αεροδρόμιο μας συνέστησε να μην κατέβει πολύς κόσμος για λόγους ασφαλείας και έτσι θα φροντίσουμε όσο μπορούμε να πειθαρχήσουμε στις απαιτήσεις των Αρχών του αεροδρομίου. Το μήνυμά μου είναι οι πιστοί να έρθουν στην επίσημη υποδοχή του που θα γίνει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου. Βέβαια, δεν σταματούμε κανέναν που θέλει να έρθει στο αεροδρόμιο, μπορεί να το κάνει, μόνο που θα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι υπάρχουν περιορισμοί και πρέπει να συμμορφωθούν με αυτούς και να προσέχουμε» είπε ο Επίσκοπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων