23/11/2020 23/11/2020 Κοντά στους πιστούς της βορειοδυτικής Βικτώριας βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, επισκεπτόμενος τις ενορίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Mildura και του Αγίου Γεωργίου στο Robinvale. Το πρωί του Σαββάτου, για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ο π. Ευμένιος ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 11:11

Στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Mildura και του Robinvale

Διαδώστε:
Στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Mildura και του Robinvale

Κοντά στους πιστούς της βορειοδυτικής Βικτώριας βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, επισκεπτόμενος τις ενορίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Mildura και του Αγίου Γεωργίου στο Robinvale.

Το πρωί του Σαββάτου, για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ο π. Ευμένιος ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Robinvale. Η άλλοτε λουθηρανική εκκλησία αγοράστηκε το 1996 από τους Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή, οι οποίοι μέχρι τότε αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στη Mildura – που απέχει μία ώρα και 15 λεπτά – ή, εναλλακτικά, ιερέας από τη Mildura επισκεπτόταν το Robinvale.

Δυστυχώς, με το πέρασμα των χρόνων, μόνο λίγοι Ελληνορθόδοξοι έχουν παραμείνει στη μικρή αυτή πόλη, με τους περισσότερους να έχουν μετακομίσει είτε στη Μελβούρνη είτε στην Αδελαΐδα. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι Έλληνες της περιοχής απασχολούνταν στην καλλιέργεια του αμπελιού, όπως και στη Mildura.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που έχουν παραμείνει στο Robinvale και έδωσαν το “παρών” στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, ο π. Ευμένιος καταρχάς μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, καθώς και τα συγχαρητήρια του για τη μεγάλη ανάγκη τους και για την επιμονή τους να αποκτήσουν μια εκκλησία στον τόπο τους. Μάλιστα, ο π. Ευμένιος παρομοίασε την αφοσίωση και τη φροντίδα τους προς την εκκλησία με την αφοσίωση που έδειξε η Παναγία όταν αφιερώθηκε στον Ναό του Σολομώντα. “Η εκκλησία είναι το κέντρο της ζωής μας και όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται γύρω της”, υπογράμμισε ο Πανοσιολογιώτατος.

Την Κυριακή το πρωί, ο π. Ευμένιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Mildura, και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην επικείμενη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να ερχόμαστε κοντά στον πλησίον και να μοιραζόμαστε μαζί του τα δώρα που μας έχει χαρίσει ο Θεός. Κλείνοντας, μετέφερε τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, τονίζοντας στους πιστούς ότι εάν δεν μπορούμε να συναντήσουμε τον Χριστό σε έναν ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο έξω από τον Ναό, ούτε μέσα στο Άγιο Ποτήριο θα τον συναντήσουμε.

Σημειώνεται ότι στη Mildura ζει ικανός αριθμός Ελληνορθοδόξων, αλλά ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι. Τις ανάγκες τους υπηρετεί ο π. Κυριάκος Περιπετσάκης, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην πόλη πριν από πέντε χρόνια, μετακομίζοντας από τη Μελβούρνη μαζί με την οικογένειά του.

Στην ίδια πόλη και στην ίδια ενορία είχε υπηρετήσει για επτά χρόνια, από το 1966 έως το 1973, και ο μακαριστός ιερέας π. Μηνάς Δημητρόπουλος, ο οποίος εκοιμήθη την περασμένη Παρασκευή. Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων