13/08/2019 13/08/2019 Το μεγαλύτερο ελληνικό ημερήσιο σχολείο της Αυστραλίας, επισκέφτηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, και πιο συγκεκριμένα το σχολείο της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων, στο προάστιο του Όκλι, στην πόλη της Μελβούρνης. Το σχολείο, εδώ και μερικά χρόνια είναι ανοικτό και σε παιδιά, που δεν είναι ελληνικής καταγωγής, και μάλιστα έχει μετονομαστεί σε Oakleigh Grammar....
13 Αυγούστου, 2019 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2019 - 13:16

Στο Oakleigh Grammar ο Αρχιεπ. Μακάριος (βίντεο)

Διαδώστε:
Στο Oakleigh Grammar ο Αρχιεπ. Μακάριος (βίντεο)

Το μεγαλύτερο ελληνικό ημερήσιο σχολείο της Αυστραλίας, επισκέφτηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, και πιο συγκεκριμένα το σχολείο της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων, στο προάστιο του Όκλι, στην πόλη της Μελβούρνης.

Το σχολείο, εδώ και μερικά χρόνια είναι ανοικτό και σε παιδιά, που δεν είναι ελληνικής καταγωγής, και μάλιστα έχει μετονομαστεί σε Oakleigh Grammar. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περίπου 1000 παιδιά φοιτούν στο σχολείο από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου.

Αν και το 80% των μαθητών είναι ελληνικής καταγωγής, στο Oakleigh Grammar, φοιτούν παιδιά από 50 διαφορετικές εθνότητες, και συνολικά, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Κατά την άφιξη του, ήταν παρατεταγμένη η μπάντα του σχολείου και μαθητές διαφόρων τάξεων που υποδέχτηκαν τον κ. Μακάριο, ραίνοντας τον με λουλούδια. Ακολούθησε η επίσημη τελετή, που έλαβε χώρα στο κατάμεστο από μαθητές γυμναστήριο του σχολείου.

Το λόγο, αρχικά, πήρε ο πρόεδρος της Κοινότητας των Αγίων Αναργύρων, Χρήστος Δαματόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο. Τον προσκάλεσε, μάλιστα, δημοσίως να παρευρεθεί στο ετήσιο Oakleigh Glendi, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Κοινότητα στα τέλη Οκτωβρίου, με αρχές Νοεμβρίου.

Μετά τον πρόεδρο της Κοινότητας, το λόγο πήρε ο διευθυντής του σχολείου Μάρκ Ρόμπερτσον, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τις ελληνικές καταβολές και ελληνορθόδοξες κατευθύνσεις που συνεχίζει να προσφέρει ακόμα και σήμερα το σχολείο.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν και σκωτσέζικης καταγωγής, ο κ. Ρόμπερτσον, μίλησε με το πάθος ενός Έλληνα. Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της κοινότητας για τα συγκινητικά του λόγια.

Ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλεσε τους μαθητές φίλους του, και κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στην φράση του σχολικού θυρεού, τις λέξεις πίστη και σοφία, εξηγώντας την ιδιαίτερη σημασία τους στην εποχή που διανύουμε.

Ο κ. Μακάριος, στη συνέχεια επισκέφτηκε διάφορα τμήματα του σχολείου, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο. Ήταν ιδιαίτερα προσηνής και στοργικός απέναντι στους λιλιπούτιους μαθητές , ενώ του δόθηκε και η ευκαιρία να φυτέψει με τη βοήθεια τους, στην αυλή του νηπιαγωγείου, ένα δέντρο ελιάς.

Λίγο αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος, έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο πρόγραμμα μας αναφερόμενος αρχικά στις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την επίσκεψη του στη Μελβούρνη, όπως και στη σημερινή επίσκεψη του στο Oakleigh Grammar

Πηγή: SBS Greek

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων