30/07/2020 30/07/2020 Την Τρίτη, 28 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση της Κυβερνήτριας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Μάργκαρετ Μπίζλι, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κυβερνητικό Μέγαρο, στο Σύδνεϋ. Επρόκειτο για την τέταρτη μόλις επίσκεψη, την οποία δέχτηκε η Κυβερνήτρια ΝΝΟ κατά το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα....
30 Ιουλίου, 2020 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 17:58

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας – Κυβερνήτριας ΝΝΟ

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας – Κυβερνήτριας ΝΝΟ

Την Τρίτη, 28 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση της Κυβερνήτριας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Μάργκαρετ Μπίζλι, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κυβερνητικό Μέγαρο, στο Σύδνεϋ. Επρόκειτο για την τέταρτη μόλις επίσκεψη, την οποία δέχτηκε η Κυβερνήτρια ΝΝΟ κατά το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα.

Η κ. Μπίζλι επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο, ενώ τον συνεχάρη για το ποιμαντορικό του έργο και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει, προς στήριξη του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της Αυστραλίας, ενώ με ικανοποίηση τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κατάφερε, μόλις μέσα σε ένα χρόνο, να συνδεθεί με όλους του παράγοντες και την πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας, να ενώσει την ομογένεια γύρω από το πρόσωπό του, αποσπώντας μάλιστα τον σεβασμό και την εκτίμηση όλης της Αυστραλιανής κοινωνίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρόσφατες θλιβερές εξελίξεις γύρω από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και την μελλοντική πορεία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Με ενδιαφέρον και αγωνία επίσης σχολιάστηκαν και θέματα σχετικά με την πανδημία και τις προεκτάσεις της στην κοινωνία της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος προσκάλεσε την κ. Μπίζλι σε γεύμα, στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η πρόσκληση έγινε ασμένως αποδεκτή εκ μέρους της Κυβερνήτριας και το γεύμα θα παρατεθεί το επόμενο διάστημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων