04/06/2019 04/06/2019 Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα, πριν αναχωρήσει για το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, προκειμένου να αναλάβει τα ποιμαντικά του καθήκοντα. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις του με με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες,...
04 Ιουνίου, 2019 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2019 - 13:26

Συνεχίζει τις επαφές στην Αθήνα ο Αρχιεπ. Μακάριος

Διαδώστε:
Συνεχίζει τις επαφές στην Αθήνα ο Αρχιεπ. Μακάριος

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα, πριν αναχωρήσει για το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, προκειμένου να αναλάβει τα ποιμαντικά του καθήκοντα.
Σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις του με με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο
«Ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο χρόνο να με δεχτείτε και να ξέρετε ότι τις συμβουλές σας τις λαμβάνω ως πολύτιμη παρακαταθήκη. Έχω ανάγκη τις συμβουλές σας τις ευχές και τις προσευχές σας», το είπε.
Στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος έθεσε στον Πρωθυπουργό το αίτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως άλλωστε έπραξε και προχθές ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος αναμένεται να φτάσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kingsford Smith στο Σίδνεϊ στις 6 μ.μ. την Τρίτη 18 Ιουνίου.
Η επίσημη ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern στις 11 π.μ. το Σάββατο 29 Ιουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων