14/10/2019 14/10/2019 Μεγάλη χαρά και συγκίνηση αισθάνθηκαν οι πιστοί της μικρής ενορίας του Αγίου Νικολάου Burbury, της Δυτικής Αυστραλίας, με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο χωριό τους. Ο Αρχιεπίσκοπος, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, επισκέφθηκε την ενορία και οι πιστοί τον υποδέχθηκαν με μεγάλη αγάπη. Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος,...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 18:17

“Για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την ενορία μας”

Διαδώστε:
“Για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την ενορία μας”

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση αισθάνθηκαν οι πιστοί της μικρής ενορίας του Αγίου Νικολάου Burbury, της Δυτικής Αυστραλίας, με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο χωριό τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, επισκέφθηκε την ενορία και οι πιστοί τον υποδέχθηκαν με μεγάλη αγάπη. Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ακολούθησε γεύμα για όλους τους παρισταμένους.

 

 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αριστείδης Παπανδρουλάκης με δάκρυα στα μάτια προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας ότι:

«Είναι μεγάλη η τιμή και η ευλογία που αισθανόμαστε σήμερα, διότι σας έχουμε κοντά μας. Ζούμε ιστορικές στιγμές αφού για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την ταπεινή ενορία μας. Όταν μας ειδοποίησαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα μας επισκεφθεί, νομίζαμε ότι επρόκειτο για κακόγουστο αστείο. Σας ευχαριστούμε. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την επίσκεψή σας εδώ».

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ενορίας. Υποσχέθηκε, ότι σύντομα θα χειροτονήσει κάποιο νέο κληρικό, τον οποίο θα τοποθετήσει μόνιμα στην ενορία του Αγίου Νικολάου για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πιστών.

Τους είπε χαρακτηριστικά: «Η ενορία σας δεν βρίσκεται στη δύση της πορείας της. Ευρίσκεται στην Ανατολή. Σύντομα, θα έχετε τον δικό σας εφημέριο».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του βετεράνου κ. Norm Eaton, ηλικίας 101 ετών, ο οποίος είχε πολεμήσει στην μάχη της Κρήτης και διηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο το πως οι μοναχοί στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο βοηθούσαν και έσωζαν τις ζωές των στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων