09/01/2023 09/01/2023 Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην Τασμανία, Επίσκοπος ευλόγησε τα τοπικά ύδατα με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων. Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Τασμανία και με τη βοήθεια των δύο κληρικών που διακονούν στη νησιωτική Πολιτεια, του π. Ειρηναίου Κόικα και...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 9:38

Τασμανία: Για πρώτη φορά Επίσκοπος τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τασμανία: Για πρώτη φορά Επίσκοπος τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων (ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην Τασμανία, Επίσκοπος ευλόγησε τα τοπικά ύδατα με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Τασμανία και με τη βοήθεια των δύο κληρικών που διακονούν στη νησιωτική Πολιτεια, του π. Ειρηναίου Κόικα και του π. Δημητρίου Κατσή, τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων στην πρωτεύουσα Χόμπαρτ.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, δείχνει μέριμνα και αγάπη όχι μόνο για τους ομογενείς των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά για όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας. Τόνισε επίσης ότι ο λαός της Τασμανίας δεν παραμερίζεται και δεν αντιμετωπίζεται ως δεύτερης κατηγορίας, αλλ’ αντίθετα η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως κάνουν τα πάντα, με τη χάρη του Θεού, για να συνεχίσουν να προάγουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό στο νησί.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε να έχουν καλή χρονιά, με υγεία και ευημερία, απευθύνοντάς του παράκληση να ακολουθούν πάντοτε τον Χριστό.

Ευχαρίστησε δε όλους τους νέους που συμμετείχαν στην τελετή, βουτώντας στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Ιωάννης Αναγνώστης, στον οποίο ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχήθηκε να έχει άφθονες τις ευλογίες του Θεού.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε γεύμα με μουσική στον χώρο του πάρκου, όπου ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει προσωπικά με όλους τους παριστάμενους. Έτσι ολοκληρώθηκε μια ευλογημένη και ιστορική ημέρα στο Χόμπαρτ της Τασμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων