08/11/2020 08/11/2020 Να ακούνε τη φωνή της συνειδήσεώς τους, που είναι η φωνή του φύλακα Αγγέλου τους, παρότρυνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της πανηγυρίζουσας Ενορίας του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, στο CrowsNest του Σύδνεϋ, όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής, 8 Νοεμβρίου. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη εορτή...
08 Νοεμβρίου, 2020 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2020 - 14:13

“Το Στώμεν καλώς… είναι η φωνή της συνειδήσεώς μας”

Διαδώστε:
“Το Στώμεν καλώς… είναι η φωνή της συνειδήσεώς μας”

Να ακούνε τη φωνή της συνειδήσεώς τους, που είναι η φωνή του φύλακα Αγγέλου τους, παρότρυνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της πανηγυρίζουσας Ενορίας του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, στο CrowsNest του Σύδνεϋ, όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής, 8 Νοεμβρίου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη εορτή της ημέρας, εστιάζοντας στη φράση “Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου”, που αναφώνησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ κατά το γεγονός της Συνάξεως των Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Για τους ανθρώπους, που έχουν την ελευθερία να επιλέξουν ανάμεσα στο καλό και το κακό, όπως ακριβώς είχαν και οι Άγγελοι, η συγκεκριμένη φράση, εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος, αποτελεί τη φωνή της συνειδήσεώς τους. Προσέθεσε δε ότι η φωνή της συνειδήσεως, κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας, είναι η φωνή του “φύλακα Αγγέλου” που έχει καθένας από εμάς. “Όταν εμείς έχουμε ροπή προς το κακό, τότε ο Άγγελος έρχεται και μιλάει στην καρδιά μας”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας ότι η φωνή που μας αποτρέπει από το να παραβούμε το θέλημα του Θεού δεν είναι τίποτα άλλο από το “Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου”, που είπε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και το οποίο ακούμε κάθε φορά στη Θεία Λειτουργία.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε θερμή παράκληση προς τους πιστούς να ακούνε αυτή τη φωνή του Αγγέλου τους. “Να ακούτε τη φωνή της συνειδήσεώς σας και να μην απομακρύνεστε από το θέλημα του Θεού, και πάντοτε όλα όσα κάνετε να είναι θεάρεστα και ευλογημένα“, παρακάλεσε πατρικά. “Διότι, μόνο με τον τρόπο αυτό”, συμπλήρωσε, “θα μπορέσουμε από αυτή τη ζωή να προγευτούμε τη Βασιλεία των Ουρανών, πράγμα που εύχομαι σε όλους σας”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Ιωάννη Δασκαλάκη, και τον π. Αναστάσιο Μποζίκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη ενορία, παρότι μικρή, έχει έναν δυναμισμό και ένα ζωντανό εκκλησιαστικό παρόν, καθώς και ότι θα έχει ένα πολύ αξιόλογο μέλλον.

Σημειώνεται ότι μετά από τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων