02/10/2020 02/10/2020 Η ενορία του Αγίου Νεκταρίου στην Πέρθη γνώρισε πρόσφατα την προσέλευση στην ορθόδοξο πίστη του Παναγιώτη (Μπαμπίθ) και της Άννας (Αβί), πρώην πεντηκοστιανών, οι οποίοι κατηχήθηκαν από τον π. Ιωάννη Αθανασίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και ετοιμάστηκαν για να βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το μυστήριο της βάπτισης τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, εκπροσωπώντας τον...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2020 - 12:39

Βαπτίστηκαν και ένωσαν τις ζωές τους

Διαδώστε:
Βαπτίστηκαν και ένωσαν τις ζωές τους

Η ενορία του Αγίου Νεκταρίου στην Πέρθη γνώρισε πρόσφατα την προσέλευση στην ορθόδοξο πίστη του Παναγιώτη (Μπαμπίθ) και της Άννας (Αβί), πρώην πεντηκοστιανών, οι οποίοι κατηχήθηκαν από τον π. Ιωάννη Αθανασίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και ετοιμάστηκαν για να βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Το μυστήριο της βάπτισης τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, και ο οποίος καλωσόρισε το ζευγάρι στην εκκλησία. Το μυστήριο του βαπτίσματος εξηγήθηκε προσεκτικά από τον Θεοφιλέστατο προς πνευματική οικοδομή όλων των παρευρισκομένων.

Στο τέλος του μυστηρίου όλοι οι παρόντες δοκίμασαν εξαιρετικά ινδικά εδέσματα που προετοίμασε το νεοφώτιστο ζευγάρι τιμώντας τη μαγειρική της πατρίδας τους.

Ο Παναγιώτης και η Άννα έχουν δύο μικρά παιδιά, τα οποία βαπτίστηκαν πρόσφατα και τους δόθηκαν τα ονόματα Βασίλειος και Ιωάννα.

Την επομένη της βάπτισής του, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Μετά το μυστήριο, όλοι απόλαυσαν ένα ελληνικό μπουφέ στο σπίτι της κουμπάρας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ευχήθηκε εγκάρδια ο Θεός να συνεχίσει να ευλογεί το ταξίδι αυτής της οικογένειας στην Ορθόδοξη Πίστη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων