06/01/2020 06/01/2020 Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή οι πιστοί βούτηξαν στην αποβάθρα του Frankston στην Μελβούρνη προκειμένου να «πιάσουν» τον Τίμιο Σταυρό. Όπως γράφει το neoskosmos.com πολλοί ομογενείς παρακολούθησαν την πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ, Ιεζεκιήλ, βοηθούμενου υπό του πατρός Δούκα Γεωργαλά και τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης. Μετά...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 8:52

Βούτηξαν για τον σταυρό στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Βούτηξαν για τον σταυρό στη Μελβούρνη

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή οι πιστοί βούτηξαν στην αποβάθρα του Frankston στην Μελβούρνη προκειμένου να «πιάσουν» τον Τίμιο Σταυρό.

Όπως γράφει το neoskosmos.com πολλοί ομογενείς παρακολούθησαν την πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ, Ιεζεκιήλ, βοηθούμενου υπό του πατρός Δούκα Γεωργαλά και τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης.

Μετά την θεία λειτουργία  ετελέσθη ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια κλήρος και λαός, μετέβησαν στην παραλία του Φράνκστον, όπου  έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Τον σταυρό ανέσυρε ο Μανώλης Αραμπατζής.

Μετά την κατάδυση ακολούθησε το πατροπαράδοτο γλέντι.

Με τη δέουσα κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και από την Ιερά Μονή Παναγίας Καμαριανής στη Μελβούρνη. Τον σταυρό ανέσυρε ο Ματθαίος Παπαδημητρίου με καταγωγή από τη Φλώρινα λαμβάνοντας έτσι κατά το έθιμο τον χρυσό σταυρό με την αλυσίδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων