20/01/2021 20/01/2021 Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν Επετειακές Εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη, εντός του έτους 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Συγκεκριμένα, έχουν αποφασισθεί ομόφωνα τα παρακάτω: 1. Κατά την 25η Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν Ιερά Μνημόσυνα σε...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 11:12

Επετειακές εκδηλώσεις από την Εκκλησία της Κρήτης

Διαδώστε:
Επετειακές εκδηλώσεις από την Εκκλησία της Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν Επετειακές Εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη, εντός του έτους 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, έχουν αποφασισθεί ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Κατά την 25η Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν Ιερά Μνημόσυνα σε όλους τους Ιερούς Ενοριακούς Ναούς και σε όλες τις Ιερές Μονές της Μεγαλονήσου, (τηρουμένων των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοιού), καθώς και Επιμνημόσυνες δεήσεις στα κατά Τόπους Μνημεία Πεσόντων, «υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς αγωνισαμένων και ευκλεώς πεσόντων εν τοις ιεροίς του έθνους ημών αγώσι πάλαι τε και επ᾽ εσχάτων».
Επίσης, την ίδια ημέρα θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μεγαλονήσου Συνοδική Εγκύκλιος, για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
2. Κατά την 11η Νοεμβρίου 2021, εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως του Ηρακλείου, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, Συνοδική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα ομιλήσει επίκαιρα Συνοδικός Αρχιερέας.
3. Κατά το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, Επιστημονικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή διαφόρων Προσωπικοτήτων. Εάν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν αυτοπρόσωπη συμμετοχή ακροατηρίου, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.
4. Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν, με ευθύνη των οικείων Σεβ. Αρχιερέων, παράλληλες Επετειακές Εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται εγκαίρως και θα μεταδίδονται, όπου είναι εφικτό, διαδικτυακά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων