28/11/2023 28/11/2023 Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, που συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα 28 Νοεμβρίου, εκφράζει την ανησυχία της για όλα τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κάθε άλλης μορφής βίας, που εντείνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Προτρέπει όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που τους αναλογεί. Σχετικά με διοικητικά θέματα που ανέκυψαν στην Ιερά...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 17:41

Η Εκκλησία της Κρήτης για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας που εντείνονται – “‘Ολοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Κρήτης για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας που εντείνονται – “‘Ολοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, που συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα 28 Νοεμβρίου, εκφράζει την ανησυχία της για όλα τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κάθε άλλης μορφής βίας, που εντείνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Προτρέπει όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που τους αναλογεί.

Σχετικά με διοικητικά θέματα που ανέκυψαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι με ομόφωνη Απόφασή της προέβη, σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι των αρμοδίων Αρχών.

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2023, στο Ηράκλειο, καί ἀσχολήθηκε με τα θέματα τῆς Ἡμερησίας Διατάξεως, μεταξύ άλλων δέ μέ ζητήματα ποιμαντικής διοικητικῆς καί ἐκπαιδευτικῆς φύσεως.

Σχετικά μέ ἀνακύψαντα διοικητικά θέματα στην Ιερά Πατριαρχική καί Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, ἡ Ἱερά Σύνοδος ἀνακοινώνει ότι μέ ὁμόφωνη Απόφασή της προέβη, σύμφωνα με το ἄρθρο 89, παρ. 2 τοῦ Νόμου 4149/1961 «Περί Καταστατικού Νόμου τῆς ἐν Κρήτη Ὀρθοδόξου Εκκλησίας», (ΦΕΚ 41/Α/16-3-1961), σέ ὅλες τις νόμιμες
ἐνέργειες ἔναντι τῶν ἁρμοδίων Ἀρχῶν.

Η Εκκλησία τῆς Κρήτης, ἐπίσης, ἐκφράζει τήν ἀνησυχία της γιά όλα τα φαινόμενα ἐνδοοικογενειακῆς, ἐνδοσχολικῆς καί κάθε ἄλλης μορφής βίας, πού ἐντείνονται ἀνησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Προτρέπει ὅλοι μας νὰ ἀναλάβουμε τις εὐθύνες μας στο μέτρο πού μᾶς ἀναλογεῖ καὶ καλεῖ να προσπαθήσουμε νά ἀναστείλουμε ὅλα αὐτά που κατακλύζουν
ἐπικίνδυνα τή ζωή μας.

Ἐν όψει τῶν Ἑορτῶν τοῦ Ἁγίου Δωδεκαημέρου, ἡ Ἱερά Σύνοδος εύχεται καλές Άγιες ἡμέρες καί ὁ Θεός τῆς εἰρήνης να χαρίζει την καταλλαγή, κατά τό ἐρχόμενο νέο έτος.

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων