23/10/2020 23/10/2020 «Καθόμουν πάνω από τον Σταυρό και έβλεπα τα νερά να παρασύρουν τα πάντα!», δήλωσε ο π. Ιωάννης, ιερέας του ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Νίκωνος του Μεταννοείτε, μετά την καταιγίδα που πλημμύρισε τον Καρτερό του Ηρακλείου Κρήτης και την εκκλησία του, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και την δημοσιογράφο Μαρία...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 16:44

“Πάνω απ’ τον Σταυρό έβλεπα τα νερά να παρασύρουν τα πάντα”

Διαδώστε:
“Πάνω απ’ τον Σταυρό έβλεπα τα νερά να παρασύρουν τα πάντα”

«Καθόμουν πάνω από τον Σταυρό και έβλεπα τα νερά να παρασύρουν τα πάντα!», δήλωσε ο π. Ιωάννης, ιερέας του ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Νίκωνος του Μεταννοείτε, μετά την καταιγίδα που πλημμύρισε τον Καρτερό του Ηρακλείου Κρήτης και την εκκλησία του, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και την δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

«Από τις φωτογραφίες που βλέπετε δεν φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής…Έγινε κατακλυσμός… Έγινε πόλεμος, τραπέζια, καρέκλες, τα αναποδογύρισε, τα έσπασε… Καταστροφή, τα πάντα καταστράφηκαν…», είπε ο π. Ιωάννης, επισημαίνοντας πως δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που πλημμυρίζει η περιοχή και η εκκλησία μαζί.

Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή:

 

«Το 1998 είχαμε μία πλημμύρα, το 2010 άλλη. Τα πάντα έχουν καταστραφεί… Τώρα να έρθετε να δείτε λάσπη απ’ έξω… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές και από την περιοχή και μέσα από το Ηράκλειο… Να δείτε τον ζήλο που δείχνουν οι άνθρωποι, με κουβάδες βγάζουν τη λάσπη… Ευχαριστώ τους ανθρώπους που βοήθησαν…», κατέληξε ο π. Ιωάννης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.

Όσον αφορά τις ανάγκες του ναού αυτή τη στιγμή, ο εφημέριος του ναού επικεντρώθηκε στα λειτουργικά βιβλία, που είναι κατεστραμμένα… Ωστόσο, το μήνυμά του στο τέλος της εκπομπής ήταν αισιόδοξο: «Θα τα φτιάξουμε όλα με τη δύναμη του Θεού και των ανθρώπων».

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Διαβάστε επίσης: Θαυματουργή εικόνα παραλίγο να καταλήξει στη θάλασσα!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων