31/05/2021 31/05/2021 Ομόφωνα αποδέχθηκε σήμερα, 31 Μαΐου 2021, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης το υποβληθέν αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, για την εγγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ευμενίου Σαριδάκη. Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε στο Ηράκλειο σε Συνεδρία, για την αντιμετώπιση εκκλησιαστικών θεμάτων της αρμοδιότητός Της και ανακοίνωσε με χαρά...
31 Μαΐου, 2021 - 17:26

Κρήτη: Πράσινο φως για την αγιοκατάταξη του π. Ευμένιου

Διαδώστε:
Κρήτη: Πράσινο φως για την αγιοκατάταξη του π. Ευμένιου

Ομόφωνα αποδέχθηκε σήμερα, 31 Μαΐου 2021, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης το υποβληθέν αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, για την εγγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ευμενίου Σαριδάκη.

Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε στο Ηράκλειο σε Συνεδρία, για την αντιμετώπιση εκκλησιαστικών θεμάτων της αρμοδιότητός Της και ανακοίνωσε με χαρά ότι και αποδέχθηκε ομόφωνα το από της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως τ.ε. αίτημα προς  αγιοκατάταξη του πατρός Ευμένιου, με καταγωγή από την Εθιά Μονοφατσίου, και θα το υποβάλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις περαιτέρω Εκκλησιαστικές Πράξεις.

Ταυτόχρονα, η Εκκλησία Κρήτης, με την ευκαιρία της λήξεως του Σχολικού και Ακαδημαϊκού έτους, χαιρετίζει τους Διδασκάλους και Καθηγητές, τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία του Τόπου, εύχεται δε καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους της εξεταστικής αυτής περιόδου και επίτευξη των σκοπών και των ευγενών στόχων τους.

Ακόμα, καλεί όλους τους πιστούς να συνεχίσουν να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και εντείνει τις δεήσεις Της προς τον Θεό, για την παρέλευση του πνευματικού αυτού επιτιμίου.

Επίσης, εν όψει της αρχής του καλοκαιριού, καλεί όλους να εντείνουμε την προσοχή μας για την προστασία της φύσης και την αποτροπή των καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες απειλούν τη δημιουργία του Θεού, ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων