19/01/2022 19/01/2022 Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ή το αμέσως επόμενο, 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου όπως ανέφερε σήμερα ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος. Σύμφωνα με όσα είπε στο Newshub.gr ο Θεοφιλέστατος εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων να υπογράψει...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 13:17

ΚΡΗΤΗ: Στις 5 ή στις 12 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου

Διαδώστε:
ΚΡΗΤΗ: Στις 5 ή στις 12 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ή το αμέσως επόμενο, 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου όπως ανέφερε σήμερα ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Newshub.gr ο Θεοφιλέστατος εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα τοποθέτησης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες μέχρι την ενθρόνιση του.

Στη συνέχεια και μετά την υπογραφή, θα κληθεί στην Αθήνα ο Σεβασμιώτατος για την προβλεπόμενη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Εκτιμάται πως αυτό θα γίνει μέσα στο δεκαήμερο από της δημοσιεύσεως του ΦΕΚ. Κατά συνέπεια η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά θα γίνει είτε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου είτε το επόμενο 12 Φεβρουαρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων