05/01/2024 05/01/2024 Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της πολιτείας με την Εκκλησία της Κρήτης και για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, επισήμαναν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο...
05 Ιανουαρίου, 2024 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 21:10

Λευτέρης Αυγενάκης: Αναγκαία η συνεργασία πολιτείας – Εκκλησίας Κρήτης για την προστασία του περιβάλλοντος

Διαδώστε:
Λευτέρης Αυγενάκης: Αναγκαία η συνεργασία πολιτείας – Εκκλησίας Κρήτης για την προστασία του περιβάλλοντος

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της πολιτείας με την Εκκλησία της Κρήτης και για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, επισήμαναν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να αναλάβει ενεργότερο ρόλο η Εκκλησία της Κρήτης, ώστε οι νέοι να συνδεθούν περισσότερο με τη γη.

«Πρέπει να παλέψουμε έτσι ώστε η κοινωνία μας να καταλάβει το σεβασμό και την αξία που πρέπει να δίνουμε στη μάνα γη, η οποία προσφέρει προϊόντα και αγαθά, αλλά κι εμείς πρέπει, ταυτόχρονα, να της προσφέρουμε αγάπη και σεβασμό. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αξιοσύνη, με αισιοδοξία και με ασφάλεια», σημείωσε ο υπουργός, ενώ επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συνεργασία όλων, ώστε η Κρήτη να παραμείνει ασφαλής. Έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική οχύρωση της Κρήτης, αλλά και στη σωστή διαχείριση του νερού, το οποίο περιορίζεται και μερικές φορές έρχεται βίαια. Έδωσε έμφαση στην καλή συνεργασία και φιλία που τον συνδέει με τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζονται ότι πλέον υπάρχει και θεσμική συνεργασία, η οποία «θέλουμε να αποδώσει τα μέγιστα για το καλό του τόπου μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος τόνισε: «Σε όποιες τέτοιες πρωτοβουλίες σας θα μας βρείτε πάντοτε αρωγούς και συμπαραστάτες και φυσικά με μπροστάρηδες εσάς και το όραμά σας, μπορούμε να περάσουμε και εμείς στους ανθρώπους μας αυτή τη συνείδηση για το τι πρέπει να πράξουν, για να έχουμε και ένα περιβαλλοντικό αποτέλεσμα που ταιριάζει στον τόπο μας και πρέπει να το έχει και να το επιδεικνύει πιλοτικά και για όλους τους άλλους τόπους. Το νερό – όπως είπατε- είναι πολύτιμος θησαυρός, δώρο Θεού που έχουμε χρέος και να το προστατεύσουμε και να το διαφυλάξουμε και, επειδή ήρθαν δύσκολες ημέρες- και το είδαμε και το βλέπουμε καθημερινά- θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε όλοι μας να γίνει συνείδηση το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε ευχαριστιακά απέναντι σ΄ αυτά τα δώρα που μας έχει δώσει ο Θεός. Να βλέπουμε, λοιπόν, την κτίση του Θεού ως ευχαριστία. Αυτό είναι το μήνυμα στο οποίο μπορούμε να συμπράξουμε».

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στην Αρχιεπισκοπή για να λάβει την ευχή του στο έργο που επιτελεί:

«Δόξα τω Θεώ που έχουμε αυτόν τον άνθρωπο στα πράγματα της πολιτείας μας τώρα, που αγάπησε τόσο πολύ και το λειτούργημα που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός την περασμένη περίοδο, αλλά και αυτό που έχει τώρα και όχι δίδει, αλλά δίδεται».

Και πρόσθεσε: «Κύριε Αυγενάκη, σας ευχαριστούμε και για αυτά που κάνετε για την Κρήτη και το Ηράκλειο, αλλά προπάντων γι αυτό που είστε. Και σας παρακαλούμε εκεί που είστε, να μεταφέρετε πάντοτε αυτά που αφουγκράζεστε, αφού δεν κάθεστε στο γραφείο σας ποτέ , αλλά είστε κοντά στους ανθρώπους- και αυτό μπορώ να το ξέρω από πρώτο χέρι- αυτά που αφουγκράζεστε από το λαό μας, που είναι τα προβλήματά του, που δεν είναι λίγα και απαιτούν τη στοργή της πολιτείας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων