18/10/2019 18/10/2019 Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος και είχε επαφές με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης. Λίγες ώρες μετά την εκλογή του Πρόδρομου Ξενάκη στην θέση του Βοηθού Επισκόπου, η Ιερά Σύνοδος της Κρητικής Εκκλησίας συζήτησε με τον κ. Καλαντζή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οργανικές θέσεις των κληρικών,...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 9:42

Στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης ο γ.γ. Θρησκευμάτων

Διαδώστε:
Στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης ο γ.γ. Θρησκευμάτων

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος και είχε επαφές με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του Πρόδρομου Ξενάκη στην θέση του Βοηθού Επισκόπου, η Ιερά Σύνοδος της Κρητικής Εκκλησίας συζήτησε με τον κ. Καλαντζή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οργανικές θέσεις των κληρικών, τη μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου, το μάθημα των θρησκευτικών κι άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

“Βρίσκομαι εδώ κατόπιν ιδιαίτερα τιμητικής πρόσκλησης της Εκκλησίας της Κρήτης, ώστε να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο διάλογος είναι συνεχής, έχει κοινούς στόχους. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την ειλικρινή συνεργασία που διακρίνει τους δύο θεσμούς, θα βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για όλους” ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καλαντζής, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εκλογή του Επισκόπου Κνωσού, Προδρόμου:

“Η επίσκεψη μου ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό, αλλά ήταν ιδιαίτερα ευτυχής η συγκυρία. Η προσωπική μου χαρά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, διότι τυχαίνει να τον γνωρίζω (σ. σ Πρόδρομο) από τη συνεργασία που είχαμε. Νομίζω ότι με την κίνηση της αυτή, η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά και στην τοπική Εκκλησία, αλλά και επιτρέψτε μου να πω και στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας”

Από την πλευρά του ο νέος Επίσκοπος ανέφερε: “Η εκλογή μου ήταν αιφνίδια. Θέλω να εκφράσω δημοσίως την ευγνωμοσύνη μου προς τον Θεό αλλά και προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης και στον Σεβασμιωτατο Άγιο Πρόεδρό της κ. Ειρηναίο, με τον οποίο συμπορεύομαι διακονώντας δίπλα του από διάκονος, από το έτος 2007. Κι έτσι συγκινούμαι ιδιαίτερα διότι εκείνος με εισαγάγει τώρα δια των χειρών του και δια των Αγίων Αρχιερέων στο Ιερό της Αρχιεροσύνης της Εκκλησίας της Κρήτης, σε αυτή την αποστολική διαδοχή που είναι ο, τι πιο ιερό έχουμε ως Εκκλησία.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Ιερά Σύνοδο, προς όλους τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Και διαβεβαιώ όλους ότι και τώρα από τη νέα αυτή έπαλξη που η Εκκλησία μου αναθέτει, θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια αγάπη, με την ίδια χαρά, με το ίδιο χαμόγελο – ελπίζω να μην μειωθεί- να συνδιακονώ με όλους τους αδελφούς μου για το καλό της Εκκλησίας, στηρίζοντας το έργο του σεπτού ποιμενάρχη μας Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Θέλω να παρακαλέσω και για την προσευχή και για την ευχή όλων μας. Την έχουμε ανάγκη. Όλοι πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον με μια σκέψη, με μια προσευχή και με μία έννοια καμία φορά”

Πηγή: cretalive.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων