07/07/2020 07/07/2020 Επίσκεψη στο Ηράκλειο πραγματοποίησε σήμερα, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της κ. Αγγελοπούλου ήταν η έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής για μια σειρά εκδηλώσεων που...
07 Ιουλίου, 2020 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 17:45

Συνάντηση με τον Αρχιεπ. Κρήτης είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Διαδώστε:
Συνάντηση με τον Αρχιεπ. Κρήτης είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Επίσκεψη στο Ηράκλειο πραγματοποίησε σήμερα, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της κ. Αγγελοπούλου ήταν η έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής για μια σειρά εκδηλώσεων που η Εκκλησία της Κρήτης ετοιμάζει ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στο Ηράκλειο ενώ τόνισε πως είναι υπερήφανη που κατάγεται από την Κρήτη.

«Η Κρήτη ήταν το νησί που με τους ξεσηκωμούς του, πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τα 200 χρόνια, μετέδιδε τη φλόγα της αγάπης για την ελευθερία και παράλληλα έδειχνε αυτό το φρόνημα των Κρητικών έναντι των κατακτητών και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Υποχρέωσή μας είναι να βάλουμε στο κάδρο τη σημειολογία της κάθε θυσίας, της κάθε μάχης που έγινε, του κάθε τόπου που είναι ένα ιερό τοπόσημο» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μονή Αρκαδίου: Το ιερό σύμβολο της εθελοθυσίας των Κρητών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων